El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament rebutja assenyalar TV3 i Catalunya Ràdio com a “instruments de l’intent de cop d’Estat”
  • CA

El ple del Parlament ha rebutjat aquest divendres una moció amb la qual Cs volia que la cambra assenyalés TV3 i Catalunya Ràdio com a “instruments de l’intent de cop d’Estat separatista”. El text del grup taronja recordava que els directors d’ambdós mitjans, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament, estan investigats per presumpta desobediència per l’emissió de publicitat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Cs els retreia que no hagin dimitit i volia que el Parlament els reprovés en considerar-los “membres d’una organització criminal connectada amb els fins indiciàriament delictius perseguits per l’anterior Govern de la Generalitat”.

El grup liderat per Carlos Carrizosa volia que el Parlament expressés la seva preocupació pel fet que ni Sanchis ni Gordillo hagin explicat “als ciutadans que els paguen el seu sou” si tenien ordres de l’aleshores conseller de Presidència, Jordi Turull, per difondre la publicitat de l’1-O i el cost de la campanya i de la seva difusió als mitjans púbics catalans. La moció lamentava que els successius governs espanyols hagin permès “amb la seva passivitat” que els mitjans públics de Catalunya “s’hagin convertit en un instrument ja no només d’agitació i propaganda separatista, sinó en un instrument d’execució de delictes” i que l’executiu que lidera Quim Torra no hagi pres mesures per garantir un servei públic “políticament neutral”.

La moció ha sumat els únics vots a favor de Cs i PPC, mentre que la resta de grups –JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP i CUP– s’hi han oposat. A més, els populars també han votat en contra del punt referent a l’actuació dels governs espanyols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa