El Parlament insta a garantir que els mitjans subvencionats acceptaran la campanya institucional de l'1-O

JxSí i la CUP aproven la moció amb l'abstenció de la CUP i l'oposició de Cs, PSC i PPC

 

 

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció sobre mitjans de comunicació privats, subvencions i transparència. JxSí i la CUP han tirat endavant un punt en què s'insta el Govern a garantir que els mitjans que accedeixen a subvencions com la publicitat institucional pública es comprometen, en acceptar aquesta publicitat, a acceptar també "totes les campanya que porta a terme el Govern, també les relacionades amb comunicar tot allò necessari per al bon funcionament del referèndum del proper 1 d'octubre". Hi han votat en contra Cs, PSC i PPC mentre que CSQP s'ha abstingut. El text també demana que els mitjans subvencionats pel Govern compleixin també la llei d'igualtat efectiva de dones i homes, i respectin els drets laborals i els codis deontològics professionals. Aquest apartat ha rebut el vot en contra del PPC.

JxSí i la CUP també s'han quedat sols en un punt en què s'insta a redactar i fer públiques aquestes condicions en un codi de bones pràctiques i obligacions per als mitjans de comunicació que reben diners públics. I aconsellen el Govern que ho incorpori a la convocatòria del proper acord marc de serveis de gestió i inserció de publicitat institucional als mitjans de comunicació. 
 

 

El text, que sorgeix arran d'una interpel·lació sobre mitjans de comunicació privats de la CUP, aposta també per "vetllar per la màxima transparència" en l'accessibilitat de dades sobre subvencions, publicitat institucional i subscripcions. De fet, volen que sigui més transparent amb la publicació en les memòries de la Comissió Assessora de la Publicitat Institucional de la quantitat que ha rebut cada mitjà de comunicació privat entre 2007-2016 i del nombre de subscripcions que tenen els Departaments i empreses públiques de la Generalitat amb cada mitjà de comunicació. Aquest punt ha rebut el suport de tota la cambra. 

 

Comentaris