El Parlament donarà suport a les consultes per la independència

La cambra reconeix el dret d'autodeterminació com dret irrenunciable del poble català

El Parlament aprovarà demà una moció presentada per Solidaritat i esmenada per CiU en què la cambra fa costat a les consultes populars per la independència que estan tenint lloc a Catalunya. Segons el redactat la cambra 'defensa' el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement a través de consultes a la ciutadania i 'agraeix' la implicació de les persones voluntàries que organitzen els referèndums.

La moció inclou també en el seu primer punt el reconeixement del Parlament del "dret a l'autodeterminació dels pobles com un dret irrenunciable de Catalunya". El secretari general de SI Uriel Bertran s'ha mostrat especialment satisfet amb l'acord a que han arribat amb CiU i ha destacat que en el text es considera la cambra 'com seu de la sobirania del poble de Catalunya".

Segons Bertran mai s'havia reconegut de manera tan clara en les resolucions parlamentaries el dret a l'autodeterminació, i tampoc s'havia especificat mai que "la sobirania del poble català resideix a la cambra". Dos punts que Bertran considera de gran "valor polític" perquè fonamenten l'articulació de la llei d'independència que ha presentat la seva formació.

El Parlament seu de la consulta

Pel que fa al suport a les consultes aquest arriba fins el punt d'oferir la cambra a la plataforma que les organitza a Barcelona. Si Barcelona Decideix ho vol podrà utilitzar el Parlament com col·legi electoral el dia de la consulta.

La moció que volia presentar SI incloïa el reconeixement a Kosovo com estat independent però després de les negociacions amb CiU aquesta part s'ha eliminat del text i Solidaritat la recollirà en una altra moció.

 
 

Comentaris