El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament acorda els objectius de la cimera anticrisi
  • CA

El Parlament ha aprovat avui una moció del PSC que marca els objectius de la cimera convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per al proper 25 de març. El text ha tingut un suport unànime gairebé en tots els seus punts, excepte en el que aposta per participar dels resultats assolits en l’Acord Econòmic i Social pactat a Madrid per govern espanyol, sindicats i patronal.

L’agenda de continguts de la cimera que inclou aquesta moció preveu que es concreti una diagnosi compartida entre Govern, agents econòmics, socials, financers i grups polítics sobre la situació econòmica actual i també que s’aprofiti l’Acord Estratègic per la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, adaptant-lo a la fase actual de la crisi econòmica i tenint present el bagatge que ofereix l’Acord des de la seva signatura.

Un dels altres temes de l’agenda és preveure que s’aprofiti els acords i plans de lluita posats en marxa fins el moment, adaptant-los en allò que es consideri oportú, per tal d’establir un pla de xoc de mesures conjunturals que permetin pal·liar els efectes de la crisi sobre les classes més desfavorides i que doni suport al teixit productiu català i a la reactivació.

A més, la moció també inclou que s’estableixi mecanismes que permetin assegurar el seguiment parlamentari de les tasques i compromisos assolits a la cimera. En el punt en el què ERC, ICV-EUiA i PP no han donat suport però que s’ha aprovat, el text preveu participar dels resultats assolits en l’Acord Econòmic i Social en el conjunt de l’estat per tal d’afavorir al màxim les polítiques socials i econòmiques de Catalunya. El PSC ha votat per error un dels punts de la seva moció, però la votació s’ha hagut de tornar a repetir per un error tècnic i han pogut rectificar la seva posició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa