El Parlament, a favor de la immersió lingüística

La cambra discrepa de les interpretacions que ha fet el Tribunal Suprem sobre el model d'immersió

El Parlament ha votat a favor de la immersió lingüística i en contra de les sentències del Tribunal Suprem sobre el paper del castellà a l'educació catalana. Aquest podria ser el resum de la proposta de resolució impulsada per Esquerra Republicana que ha aprovat aquest matí la Comissió d'Ensenyament del Parlament.

En un comunicat del grup republicà, Esquerra expressa que la proposta "arriba tard" donat l'índole de les sentències. La portaveu d'Esquerra a la Comissió d'Ensenyament i Universitats, considera que les sentències són la primera afectació directe del pronunciament del TC sobre l'Estatut i que afecta a un aspecte nuclear com és el de la immersió lingüística.

Per això Simó s'ha lamentat que aquesta proposta hagi trigat tant a votar-se i ha criticat que els grups majoritaris al Parlament hagin menystingut la importància i les conseqüències de les sentències.

No obstant, s'ha felicitat que la cambra posi finalment de manifest la seva voluntat de mantenir, millorar i entendre la immersió lingüística tal i com fixa la Llei d'educació de Catalunya

 
 

Comentaris