El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El País ensorra el tripartit i enalteix C’s i SI
  • CA

El País es el rotatiu que dóna avui un pitjor resultat al tripartit. El PSC només obtindria 30 escons, en perden 7 – ara bé, augmenten 2 respecte la darrera estimació-; ERC continua amb caiguda lliure, passa de 21 a 8 o 9 escons; i Iniciativa en perd dos dels 12 actuals.

També a diferència de la resta d’enquestes, el País és el diari que ofereix els millors resultats a Solidaritat i Ciutadans. Segons el rotatiu, totes dues formacions són beneficiaries de la baixa participació. La formació d’Albert Rivera obtindria entre 6-7 escons, el doble dels actuals, i la de Laporta fins a 3 escons.

El País apunta que la veritable sorpresa de la nit electoral podria ser el vot en blanc que en aquesta ocasió podria arribar al 9,1%. Tampoc descarta, encara que amb molt poques possibilitats, un escó per Reagrupament a Girona.

Com marca la tendència general en aquest sondeig també guanya Artur Mas per una àmplia majoria, en aquest cas obtindria entre 64 i 65 diputats, una de les enquestes que el situa més a prop de la majoria absoluta (68 diputats).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa