El País ensorra el tripartit i enalteix C's i SI

El rotatiu assegura que la gran sorpresa de la nit podria ser el vot en blanc

El País es el rotatiu que dóna avui un pitjor resultat al tripartit. El PSC només obtindria 30 escons, en perden 7 – ara bé, augmenten 2 respecte la darrera estimació-; ERC continua amb caiguda lliure, passa de 21 a 8 o 9 escons; i Iniciativa en perd dos dels 12 actuals.

També a diferència de la resta d'enquestes, el País és el diari que ofereix els millors resultats a Solidaritat i Ciutadans. Segons el rotatiu, totes dues formacions són beneficiaries de la baixa participació. La formació d'Albert Rivera obtindria entre 6-7 escons, el doble dels actuals, i la de Laporta fins a 3 escons.

El País apunta que la veritable sorpresa de la nit electoral podria ser el vot en blanc que en aquesta ocasió podria arribar al 9,1%. Tampoc descarta, encara que amb molt poques possibilitats, un escó per Reagrupament a Girona.

Com marca la tendència general en aquest sondeig també guanya Artur Mas per una àmplia majoria, en aquest cas obtindria entre 64 i 65 diputats, una de les enquestes que el situa més a prop de la majoria absoluta (68 diputats).

 
 

Comentaris