El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) continua de celebració. Si a les eleccions del 26J havien assolit un nou rècord, els comicis bascos i gallecs han demostrat que la formació animalista no té sostre. Amb només 2.000 euros de pressupost, la meitat per a cada territori, han aconseguit duplicar els seus vots respecte a les eleccions del 2012.

En total 23.335 vots han anat a parar al PACMA, però no s’han traduït en cap dels dos parlaments. La seva presidenta, Silvia Barquero, afirma en declaracions a El Món que estan molt il·lusionats amb els resultats d’aquest diumenge. “Estem imparables i en constant creixement. Som una nova forma de fer política. Treballem cada dia per la causa que defensem, no com els altres partits polítics que estan barallats per interessos partidistes per veure qui governa”, assegura.

En aquest sentit, Barquero explica com la formació ha invertit els diners en aquestes campanyes electorals.”Els diners han servit per imprimir fulletons i cartells per informar els ciutadans a peu de carrer amb el nostre equip de voluntaris”, assenyala, i afegeix que estan “molt orgullosos perquè si amb molt poc pressupost hem aconseguit això, imagina’t amb més. Hem fet una campanya molt motivadora”.

 

Demanen un canvi de la llei electoral

 

Tot i que Barquero està convençuda que la seva formació obtindrà representació parlamentaria aviat, la presidenta del partit animalista lamenta que l’actual llei electoral els penalitza molt i afavoreix a altres partits. “Demanem un canvi de la llei electoral. Tenim gairebé els mateixos escons que el PNB i ells tenen 5 diputats i grup propi al Congrés. La llei electoral és injusta perquè no representa el que voten els ciutadans, afavoreix els partits regionals”, diu.

 

Silvia Barquero repartint propaganda del partit | PACMA
 

Volem que s’elimini la barrera del 3% perquè ens perjudica molt. Hem presentat un projecte perquè així sigui”, anuncia Barquero al nostre diari. De fet, la presidenta confessa que “amb els vots que tenim ara, tenim assegurat un eurodiputat”.

 

8 cèntims per vot

 

El PACMA també s’ha convertit en la formació que millor ha sabut rendibilitzar els seus recursos. Si calculem el seu pressupost i els vots obtinguts, veiem que el partit animalista ha destinat només 8 cèntims per cada vot. Una xifra molt positiva si ho comparem amb la resta de partits tradicionals.

 

Segons les dades proporcionades per les formacions a Euskadi, el PP tenia un pressupost d’1.100.000 euros, el PSE-EE de 950.000 euros, el PNB uns 800.000 euros, EHBildu al voltant de 700.000 euros, Podemos 295.000 euros, i Ciutadans 300.000 euros. Si ho calculem, es veu clarament que a aquests partits els hi ha sortit molt més costós cada vot. Per exemple, al PP li ha costat 10 euros cada vot a Euskadi.

 

Al Congrés, més vots que EHBildu i CC

 

En els comicis del 26J, el PACMA va guanyar més de 60.000 vots i ha obtingut un total de 284.848 de sufragis. Del 20D al 26J va augmentar gairebé un 30% el percentatge de vots obtinguts. La formació, que va néixer el 2003, es va presentar per primera vegada en unes eleccions el 2004. Només tenien candidats pel Senat i van sumar gairebé 65.000 vots. De fet, en les eleccions de desembre va doblar els seus resultats respecte al 2011. En quatre anys van passar de 102.144 a 220.369. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa