El nunci demana suport als bisbes perquè Cultura entregui l'art de la Franja

Fratini vol unitat a l'església catalana per pactar amb la Generalitat

El nunci apostòlic a l'Estat espanyol, Renzo Fratini, demanarà ajuda als bisbes catalans per trobar una sortida política a la polèmica de l'art de la Franja, és a dir, aconseguir que la Generalitat de Catalunya cedeixi a Aragó les peces.

Concretament, segons va anunciar ahir en una entrevista concedida a l'Heraldo de Aragón, ha demanat als responsables de l'església catalana que escriguin una carta de suport al document que van signar els bisbes de Barbastro-Monsó i de Lleida, Alfonso Milan i Joan Peris, respectivament, a finals d'octubre en el qual es reconeixia a Aragó la propietat dels bens.

Aquest document va ser sol•licitat pel cardenal Tarcisio Bertone de forma expressa durant la visita del Papa a Barcelona però s'ha retardat la seva redacció fins després de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Amb aquest document, que haurà de ser aprovat per la Conferència Episcopal Espanyola, Fratini creu que tindrà més suport per negociar amb el Departament de Cultura de la Generalitat el retorn de les obres a Aragó i treure pressió al Bisbat de Lleida.

 
 

Comentaris