El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou Parlament es constituirà dijous
  • CA

Dijous que ve, 16 de desembre, es constituiran els 135 diputats de la cambra catalana i la mesa del Parlament. Ho han acordat aquest dijous a la nit el president de la Govern en funcions, José Montilla, i el futur president, Artur Mas, en una conversa telefònica.

D’aquesta manera, el Parlament de la novena legislatura es constituirà catorze dies després de la celebració de les eleccions, el passat 28 de novembre. El ple de dijous que ve servirà perquè els 135 diputats de la cambra ocupin per primer cop els escons i escullin els membres de la nova mesa del Parlament que presidirà amb tota seguretat Núria de Gispert. Un cop constituïda la cambra, el ple d’investidura del nou president se celebrarà la setmana següent.

Traspàs i alts càrrecs

Justament avui, en la roda de premsa del penúltim Consell Executiu del tripartit, Joaquim Nadal ha indicat que el traspàs de poders es farà “a fons i a consciència, amb papers, explicacions i dades”, la qual cosa ha contrastat amb el qual va fer CiU en 2003.

“El dia que es produeixi el traspàs de serveis i quan marxin les persones que hi van arribar com a eventuals, qui entri no s’hi trobarà ningú nou per treure ni cap càrrec de confiança”, ha afegit en referència a l’anunci d’Artur Mas, president electe, de reduir el 30% els càrrecs de confiança.

I respecte la reducció de conselleries ha reconegut que el govern pot funcionar amb menys perquè tot depèn de com “s’estructuren els càrrecs entremitjos i el poder dels responsables” i ha avançat que aquesta serà una de les qüestions que s’abordarà al debat d’investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa