El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou moviment de Gordó decidirà si es constitueix com a partit després de l’1-O
  • CA

 

La plataforma Nova Convergència, el fundador de la qual és l’exconseller i ara diputat no adscrit al Parlament, Germà Gordó, es constituirà aquest mes com una “associació democràtica d’intervenció política i ideològica”, i prendran la decisió de convertir-se o no en partit una vegada passi el referèndum de l’1 d’octubre.

 

Nova Convergència treballa des de fa setmanes en la redacció dels estatuts de l’associació, qüestió que abordaran en la reunió que tenen previst celebrar el dilluns 24 de juliol. També destaquen que ser de l’associació no serà incompatible amb militar a un altre partit, al·legant que el corrent es compon “de militants de CDC, associats al PDeCAT i persones que no formen part de cap formació”, per la qual cosa no demanaran a ningú que abandoni la seva afiliació al PDeCAT.

Fa poc més d’un mes que Gordó va abandonar el PDeCAT però va decidir mantenir l’escó al Parlament malgrat la pressió exercida pel seu partit i la resta de formacions després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’investiga per suposada participació a la trama del presumpte cobrament de comissions il·legals de CDC.

 

Aleshores ja va avisar que la seva decisió era també una declaració d’intencions polítiques per aportar idees, principis i actuacions a través de Nova Convergència que, segons la seva opinió, estan òrfenes de representació.

Estatuts

 

Està previst que la nova associació es defineixi com a sobiranista i de centre ideològic però no necessàriament independentista, malgrat que recolzen el referèndum de l’ 1 d’octubre i criden a la participació.

 

Es dóna la circumstància que Gordó, com a diputat al Parlament, va assistir a l’acte aquesta setmana en el que JxSí i la CUP van presentar la proposició de llei del referèndum.

 

Encara que ara volen limitar-se a influir en el Parlament sobre qüestions ideològiques, no rebutgen convertir-se en partit en un futur, una decisió que abordaran una vegada passi l’1 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa