El nou Govern aposta pel presidencialisme

La supressió de conselleries i la reordenació de funcions fa que el Departament de Presidència guanyi pes en l'executiu d'Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reforçat el departament de Presidència amb la incorporació de competències que en l'anterior legislatura pertanyien a Vicepresidència i a la conselleria de Cultura, com Afers Exteriors, Esports i Mitjans de Comunicació.

Segons anuncia avui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), Presidència es divideix en vuit unitats directives: secretaria de Govern; secretaria general de Presidència, gabinet Jurídic, secretaria de Comunicació; secretaria d'Afers Exteriors; secretaria general de l'Esport; delegacions territorials del Govern, i delegació del Govern a Madrid.

La supressió de tres conselleries i la reordenació competencial del nou Govern ha portat el president a aglutinar sota el seu departament, ensos adscrits durant el tripartit a les conselleries de Josep Lluís Carod-Rovira i de Joan Manuel Tresserras .

Així, passen a dependre de Presidència: l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Agència Catalana de l'Esport, el Consell Català de l'Esport, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Mas ha aprofitat també la reestructuració del Departament per suprimir tres secretaries i set direccions generals, entre les quals destaquen la secretaria de Mitjans de Comunicació, la Secretaria per a la Unió Europea, la direcció general de Comunicació del Govern, i la direcció General de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes.

 
 

Comentaris