El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou conseller a qui la policia espanyola va trencar un braç
  • CA

 

27 de maig de l’any 2000. És dissabte. Un regidor de l’Ajuntament de Barcelona és a Sants. Al seu costat, un petit grup de joves es manifesta en contra de la desfilada militar que l’exèrcit espanyol celebra a la capital catalana. Una unitat antiavalots carrega contra ells. Els joves es disposen a desplegar una senyera, un agent de policia fa caure dos dels nois a terra i el regidor hi intervé per calmar la situació. L’agent li dona cops de porra i no li fa cas quan li diu que és regidor al consistori. La pallissa acaba amb un braç trencat i contusions a tot el cos. El regidor denuncia l’agent de policia espanyola i la premsa s’en fa ressó.

 

Es tracta de Joaquim Forn, el nou conseller d’Interior, després que aquest divendres Carles Puigdemont hagi anunciat els canvis al Govern. L’any 2017 ha rebut la confiança del president de la Generalitat per estar al capdavant de la seguretat del país, i l’any 2000 va rebre el suport de Jordi Pujol per aquests fets i el seu braç va convertir-se en una icona de l’opressió anticatalanista. 

 

 

 

Carles Puigdemont ha fet, probablement, el primer Govern de Catalunya sense rastre de mentalitat autonomista. De fet, disset anys després, Forn passa de ser apallissat per la policia espanyola a estar al capdavant dels Mossos d’Esquadra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa