El nou bisbe de Solsonsa diu que "sorprendrà" davant les crítiques i apostarà per introduir canvis a l'Església

Xavier Novell serà ordenat bisbe, el més jove de l'Estat, aquest diumenge en una cerimònia solemne a Solsona

El nou bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut mostrar la seva cara més oberta poca estona abans d'iniciar la cerimònia que el convertirà en el bisbe més jove de l'estat espanyol. Davant la premsa, Novell ha volgut trencar amb la visió que s'ha donat d'ell en el sí de l'Església, d'on han sortit corrents crítiques contra el seu nomenament.

El nou prelat ha dit que sorprendrà, que vol ser una imatge real de Jesucrist i que treballarà per introduir novetats en una Església que haurà de fer front a la pèrdua de vocacions en el sacerdoci. Novell ha lamentat que ja se l'hagi catalogat quan el que vol, ha assegurat, "és mostrar voluntat de canvi".

Per Xavier Novell ha arribat avui el dia més important de la seva vida. Ja ho va ser quan el van ordenar capellà, ha assegurat, però poc s'esperava convertir-se en bisbe, i menys en el més jove de l'Estat.

El fins ara vicari ha aparegut a mig matí revestit amb sotana negra, faixa i solideu morat, propi dels bisbes. A l'exterior del Palau Episcopal de Solsona ha saludat els fidels i els ha agraït la seva presència.

Després, davant els mitjans de comunicació, ha explicat que seguirà "amb la línia continuista del què fins ara havia fet Jaume Traserra per solidaritat" amb la tasca que ell mateix ha dut a terme en els últims anys com a vicari al bisbat de Lleida. També ha dit que escoltarà els altres bisbes "perquè tenen més experiència".

Ha afegit, però, que vol fer passos nous per l'Església, que tot i la falta de capellans, ha dit, "no ha de veure cap final sinó que ha de canviar com a institució defensora de la llibertat que és". De fet, Novell ha assegurat que l'Església és un dels llocs on hi ha "més llibertat i més creativitat", i que per tant "ara que faltaran capellans" caldrà pensar en "els laics que cada cop més estaran disposats a col·laborar".

Per defensar la llibertat, precisament, el nou bisbe ha dit que "no s'ha de tenir cap pretensió de fer que tothom pensi el què els cristians creuen". "Si diem el què portem com un tresor, la gent creurà", ha dit. Segons el prelat, "cadascun dels cristians ha de canviar i l'Església sempre ha de ser més santa".

 
 

Comentaris