La Comissió Europea nomena Josep Borrell cap de la seva diplomàcia

L'estat espanyol veu el ministre d'exteriors com el seu "candidat natural" i defensa que té "totes les qualificacions" per ser Alt Representant del bloc

L'espanyol Josep Borrell ha estat proposat com a candidat de la Comissió Europea a responsable d'Exteriors aquest dimarts a la tarda. Així, es confirma el que afirmaven fonts diplomàtiques espanyoles que afirmaven que el seu nom era "sobre la taula" en les negociacions d'alts càrrecs de la Unió Europea. Aquestes asseguraven que Borrell és el "candidat natural" d'Espanya i que té "totes les qualificacions" per ser l'Alt Representant i Vicepresident de la Comissió Europea. Les mateixes fonts s'han mostrat "optimistes" sobre la reunió d'aquest dimarts a Brussel·les entre caps d'estat i de govern per triar el nou lideratge de la UE i creuen que la proposta que s'està discutint ara comença a tenir "un cert consens".

A banda del de Borrell, a les converses, en les últimes hores, han aparegut nous noms, com el de la ministra alemanya Ursula Gertrud von der Leyen per la Comissió, o el primer ministre belga Charles Michel, liberal, pel Consell. També es parla de la francesa Christine Lagarde, actual directora general del Fons Monetari Internacional, que podria acabar al BCE. El nom de l'exprimer ministre búlgar Sergei Stanishev sona pel Parlament. Els equilibris entre partits, i també els balanços territorials –als països del Visegrad no volien a Frans Timmermans a la CE- estan influint en la complicació de les negociacions.

 

Espanya defensa que el president Pedro Sánchez ha donat suport fins ara a Timmermans, però ja no reitera que sigui el seu únic candidat per presidir la CE. Tanmateix, fonts diplomàtiques espanyoles indiquen que a Moncloa volen que l'holandès tingui "un paper important" en el futur de la UE.

 

Comentaris (9)
Ricard Fa 7 mesos
Hem d'anar a la nostra, malgrat els enormes entrebancs, malgrat aquests aprofitats i corruptes disfressats de demòcrates i patriotes. Hem de seguir resistint, persistint, però sobretot demostrant amb el nostre vot que tan sols volem ser independents i no haver de dependre de personatges com aquests
VIcenç Fa 7 mesos
Proposta: Declarar a Borell, persona non grata a Catalunya. L'hem vist amb no gaire bones companyies poltiques en diferents, manifestacións unionistes.
BURRO-ELL Fa 7 mesos
Aquest carrec, no serveix per res, perdoneu, però algù ho nhavia de dir.
X*2 Fa 7 mesos
Ja sap el que fa Europa? Aquest paio és un botifler feixista i inepte
Clarissa Fa 7 mesos
Feixista? I com anomenaries a molts d'aquí. Per ex Torra. Inepte? Per favor... Esteu rabiosos?
Unitat Fa 7 mesos
Ara a Catalunya només li queda l'EFTA. ll*ll
Un feixista cap de diplomàcia? Sí que hem arribat lluny! Fa 7 mesos
Sí, és expert en diplomàcia, només cal recordar que, segons ell, només es van matar quatre indis, que cal desinfectar Catalunya, que si no li pregunten el que vol respondre se'n va de l'entrevista, un que veta la "seva" llengua per tal que no se la reconegui al parlament d'europeu ... Jo el faria president, però de la Fundación Francisco Franco, va molt més amb ell.
Vicenç Ramoneda Fa 7 mesos
Borrell, un feixista i corrupte al capdavant de la diplomàcia europea. Borrell, nascut a La Pobla, és un raier frustrat que va dimitir desprès de guanyar les primàries socialistes per no haver controlat els seus alts funcionaris a Catalunya. En la seva etapa de secretari d’Estat d’Hisenda, el dirigent socialista va convertir la delegació d’Hisenda a Barcelona en un veritable cau de corrupció i  va perdre una gran oportunitat de ser president de la seva “poderosa” Espanya.
Josep Sierra Roca Fa 7 mesos
El nomenament d'aquest individuo com alt representant de la UE, em demostra definitivament, al menys en aquest moment, el tarannà antidemocràtic (diàleg i respecta) i pervers (repressió per la llei del més fort) de la majoria dels polítics de la UE. Quina enorme decepció histórica després de tants milions de morts d'ara fa 75 anys lluitant per la llibertat dels pobles i pels Drets Humans.
Enric Fa 7 mesos
Vaja saldo els i ha enviat el Sánchez a la UE , la de cristos i l'ios que els i fotara, aquest espanyolito corrupte i malcarat
Clarissa Fa 7 mesos
Quantes tonterías pot dir l'ignorancia!!!
Clarissa Fa 7 mesos
Perdona? Crec que no estàs informat però el senyor Borrell ja va ser President del Parlament europeu. Crec que l'enveja us fa dir bestieses. Una mica més d'alegria