Els 51 observadors internacionals que tindrà aquest diumenge la consulta independentista de Catalunya que es realitzarà a Barcelona han defensat que el procés de consultes que culmina aquest diumenge és “un exemple democràtic per als pobles d’Europa”.

Ho ha dit en roda de premsa un d’ells, el parlamentari flamenc Jan Jambon, número 2 de Nova Aliança Flamenca (N-VA), partit que va guanyar les eleccions a Bèlgica. Un dia abans de la votació, Jambon s’ha mostrat “molt impressionat” per l’exercici de transparència que ha portat a terme la societat civil catalana, i ha destacat l'”alt nivell” de l’organització, amb més de 10.000 voluntaris.

El polític flamenc ha comparegut al costat dels altres observadors internacionals a l’Hotel Juan Carlos I, on l’organització de les consultes els ha allotjat durant el cap de setmana.

Juan Carlos Moreno, catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid, considera demostrat que es pot dur a terme el dret d’autodeterminació de forma “pacífica i cívica”, sense riscos d’iniciar una guerra civil. Moreno, que ha destacat el treball i la serietat de l’organització, ha qualificat les consultes de “modèliques i inspiradores”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa