El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutjat permet la candidatura de Puigdemont a les europees
  • CA

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín podran ser candidats a les eleccions europees. Així ho ha decidit finalment el jutjat contenciós-administratiu de Madrid, després que el Tribunal Suprem li retornés la causa. Ara, doncs, el vet de la Junta Electoral Central (JEC) a la candidatura queda sense efectes.

 

La Secció Quarta de la Sala dels Contenciós del Tribunal Suprem es va reunir aquest diumenge per resoldre el recurs presentat per la candidatura Lliures per Europa (Junts) contra la JEC d’excloure el president i els exconsellers de les llistes per a les eleccions del pròxim 26 de maig. El Tribunal, el president i quatre magistrats (en faltaven dos), va resoldre que “no és competent” i va tornar a passar la situació al contenciós.

 

Això sí, ja exposava que “no hi havia motius” perquè no puguin “ser elegibles” en les eleccions. El Suprem argumenta que Puigdemont, Ponsatí i Comín “tenen dret a presentar-se” a les eleccions europees perquè la “rebel·lia” no és motiu legal per excloure’ls. La Fiscalia Provincial de Madrid ja va desautoritzar divendres el veto de la Junta Electoral Central perquè entenia que es vulneraven “els seus drets fonamentals de sufragi passiu”.

Per a veure la resolució fes click aquí

[di]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa