El jutjat de Vic arxiva definitivament la causa contra Joan Coma

El regidor de Capgirem Vic agraeix les mostres de suport que ha rebut durant tot el temps que ha durat la investigació

 

El jutjat d'Instrucció número 5 de Vic ha decidit arxivar la causa per desobediència i prevaricació oberta al regidor de Capgirem Vic Joan Coma arrel de la denúncia que va formular a la Guàrdia Civil el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada. Després que Coma anés a declarar a l'Audiència Nacional davant el jutge Ismael Moreno per incitació a la sedició i aquest arxivés la causa, Moreno va traslladar el cas als jutjats de Vic perquè s'investigués si els regidors que van aprovar la moció en què Coma va dir la coneguda frase de "Per fer la truita caldrà trencar els ous" havien incorregut en els delictes de desobediència i prevaricació. Com que el jutjat de Vic no ha trobat indicis de cap delicte ha decidit arxivar el cas. El mateix Coma ha compartit el contingut de la decisió judicial a través de les xarxes socials i s'ha mostrat molt agraït pel suport rebut durant el temps en què se l'ha investigat.

El cas arrencava el desembre del 2015 amb l'aprovació al ple de Vic d'una moció de suport a la declaració rupturista del Parlament, amb setze vots a favor, quatre abstencions i un vot en contra. 

 

 

El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va saber que se l'estava investigant oficialment per un delicte d'incitació a la sedició el 30 de març del 2016. La data és significativa perquè donaria nom al moviment transversal de suport que es va crear. 

 

 

Coma va rebre la citació per anar a declarar a l'Audiència Nacional el 24 d'octubre, però va decidir no anar-hi. Un mes més tard, el 27 de desembre, els Mossos d'Esquadra el van detenir a Vic i el van traslladar perquè declarés l'endemà a l'Audiència Nacional. Va ser el mes d'abril de 2017 quan el jutge de l'AN va arxivar la causa que li va obrir i va decidir tornar el cas als jutjats de Vic, que finalment han decidit tancar el procés. 

 

Comentaris