El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutjat 13 rebutja processar per organització criminal els investigats per l’1-O
  • CA

El jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndium de l’1-O, ha rebutjat processar per organització criminal a la trentena d’investigats pels preparatius del referèndum. Fa un mes, la fiscalia va demanar processar la cúpula de la CCMA i també excàrrecs del Govern de Carles Puigdemont per organització criminal. En una interlocutòria a la qual ha tingut accés El Món, la jutgessa assenyala que els processats no tenien la “infrastructura adient per a realitzar un pla criminal”. En canvi, manté la fiança de 5,8 milions que va imposar als 17 acusats de malversació.

A més de rebutjar processar-los per organització criminal, la jutge aixeca el processament de dos càrrecs de la Generalitat i d’un empresari. Es tracta de Meritxell Masó, llavors secretària general del Departament de Governació i ara de Presidència; Montserrat Vidal, de l’àrea de Processos Electorals i Consultes Populars, i José María Gispert, gerent d’Indugraff Offset S.A.

Les persones sobre les que la fiscalia va fer aquesta petició, que ara ha estat desestimada, són: Antoni Molons, Joaquin Nin, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrías, Aleix Villatoro, Amadeu Altafaj, Albert Royo, Natalia Garriga, Pablo Raventós, Rosa María Rodríguez, Francesc Fabregas, Josue Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Núria Llorach, Frederich Udina, Vicent Sanchis, Saül Gordillo, Martí Patxot, Mercedes Martínez, Joan Manel Gómez, Josep Masolivé, Àngels Barberà, Marta Garsaball i Daniel Gimeno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa