El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge prohibeix l’obertura de les dependències municipals de Badalona el 12O
  • CA

El jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona ha acceptat la petició de la delegació del govern espanyol a Catalunya i prohibeix a l’Ajuntament de Badalona que pugui obrir qualsevol dependència municipal durant la Festa de la Hispanitat. El magistrat entén que la intenció del govern municipal de convertir en festiu voluntari el 12 d’octubre té un rerefons polític que perjudicaria “l’interès general, social i col·lectiu” de la celebració, així com la “llibertat ideològica” dels treballadors. El govern municipal havia pactat amb els treballadors poder treballar aquest dimecres, a canvi de fer festa el 9 de desembre, pel pont de la Immaculada, el que hagués permès obrir les oficines d’atenció al ciutadà de l’edifici del Viver, amb uns serveis mínims d’almenys el 50%.

Segons l’argumentació del jutge, el fet d’obrir l’Ajuntament el 12 d’octubre suposava un seguit de “perjudicis irreparables” en els treballadors, en relació a la seva llibertat ideològica i pel que fa a l’organització dels dies de descans, a més d’implicar una despesa pressupostària no prevista per l’Ajuntament.
 

També considera el jutge que l’obertura de les dependències municipals suposa un perjudici pels ciutadans perquè l’obertura sobrevinguda en un dia festiu afecta en “l’organització dels tràmits” que han de fet a l’Ajuntament. Finalment, el jutge hi veu un perjudici general a la ciutadania “en la celebració d’una festivitat nacional”.
 

La resolució no accepta cap mena de recurs i el magistrat cita tant a l’Ajuntament de Badalona com a la Delegació del govern espanyol a Catalunya per l’endemà del 12 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa