El judici de l'1-O trastoca l'agenda del Parlament i Cs es pica

La majoria independentista acorda moure dates perquè els diputats puguin anar a la sessió de conclusions al Tribunal Suprem

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dilluns canviar les dates del proper ple per facilitar que diputats dels partits independentistes puguin assistir dimecres de la setmana que ve a les conclusions del judici contra el procés que se celebra al Tribunal Suprem (TS). Aquest fet ha generat malestar a Cs que ha expressat la seva crítica al fet que el judici “marqui l’agenda dels plens i la dels catalans, quan qui l’hauria de marcar són els problemes dels catalans”, en paraules de la portaveu taronja, Lorena Roldán.

A la sortida de la reunió de la Junta de Portaveus, Roldán ha explicat que el calendari s’ha canviat a petició de JxCAT, una proposta a la qual han donat suport ERC, els Comuns i la CUP. “Portem un any de desgovern, Torra és incapaç de resoldre problemes com les llistes d’espera o els barracons, estan més pendents de Waterloo que del que passa aquí”, ha lamentat Roldán.

 

Cs considera injusticiat el canvi de data del ple i que això suposa posar el Parlament a disposició dels “interessos” d’uns grups en particular, que actuen “com si la cambra fos seva”, un fet que troben “intolerable i inadmissible”.

El canvi suposa que el ple que havia de començar dimecres 13, arrencarà el dijous 14.

 

Comentaris