El Homrani: "No es pot parlar de drets socials i laborals atemptant contra els drets polítics i civils"

ERC organitza l'acte 'La República del treball digne' on ha homenatjat Dolors Bassa i Francesc Layret

 

"No es pot fer cinisme ni parlar de drets socials i laborals atemptant contra els drets polítics i civils". Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres 1 de maig el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, qui ha participat en l'acte d'ERC 'La República del treball digne'. L'acte també ha servit per homenatjar a Dolors Bassa i al polític i advocat català Francesc Layret. Chakir El Homrani ha fixat com a "indispensable" la derogació de les reformes laborals, mentre que el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona ha assegurat que ara toca "conquerir la república des de baix, des dels ajuntaments" i ho fan, ha afegit, amb "major estímul després del 28 d'abril i amb major exigència perquè no poden fallar".

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat l'acte 'La República del treball digne', en el qual hi ha participat, a més de El Homrani i Maragall, la candidata a les eleccions europees, Diana Riba, entre d'altres. En les intervencions s'han fet diverses referències a Dolors Bassa. Maragall ha manifestat que l'exconsellera de Treball empresonada no hi és: "La repressió segueix i sembla que hi estiguem instal·lats i hi ha un risc que ens hi acostumem però els resultats de diumenge diuen que no és així. La república està més viva que mai", ha assegurat Maragall. El conseller El Homrani ha destacat que ERC és el partit que té el fil roig més clar de vinculació entre el moviment obrer i de defensa dels treballadors i el republicanisme i les llibertats republicanes.

 

"Tota la nostra història ha sigut un fil roig vinculant que no hi ha república sense drets laborals i socials" i aquest fil roig hi ha una persona que el representa de forma clara i nítida", ha dit el conseller fent referència a Dolors Bassa. "Ningú ens pot donar lliçons entorn del què representa el moviment dels treballadors perquè sempre l'hem tingut incorporat en l'anhel republicà", ha alertat el conseller. El Homrani ha recalcat que avui primer de maig la ciutadania ha tornat a enviar un missatge molt clar i és que "no es pot fer cinisme ni parlar de drets socials i laborals ficant-se de perfil o atemptant contra els drets polítics i civils. No hi ha drets civils i polítics, sense drets socials i laborals". 

 

  

 

Ha lamentat que no s'ha fet cap pas endavant entorn del principal marc normatiu dels drets de treball, ni s'han derogat les reformes laborals, ni s'ha avançat entorn del compliment estricte del que ha de ser un mercat laboral just i de la igualtat de condicions entorn de la negociació al mercat laboral. "No hem vist cap pas en aquests 11 mesos i s'ha d'aprofitar el 28 d'abril aprofitar per donar noves passes. Hem de ser clars que hi ha un àmbit indispensable i és que cal situar les reformes laborals ja". 

 

 

Maragall ha assegurat que "ara toca conquerir la república des de baix, des dels ajuntaments i ho fem amb major estímul després del 28 d'abril i major exigència perquè no podem fallar". El candidat a les municipals ha manifestat que a Barcelona estan obligats a estar a l'alçada de Layret i ha apostat per guanyar a tot Catalunya "d'una forma esclatant sense límits". Ha proposat que l'any que ve tornin a celebrar l'acte amb l'Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell.

 

Comentaris