El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Homrani diu a Pastor que ha de ser capaç de “sortir del marc mental de l’extrema dreta”
  • CA

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha titllat la piulada de l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, de “sobrera” i “sense sentit”. Així s’ha referit en relació a la publicació que l’alcalde va fer i on afirmava que el barri del Remei de Badalona finalment no tindria un centre d’acollida per Menors Estrangers No Acompanyats (MENAs). “Hem de ser capaços de sortir del marc mental que ens vol imposar l’extrema dreta europea. Estic segur que hi ha companys i companyes de projecte polític que deuen estar tan sobtats com jo mateix”, ha etzibat El Homrani. D’altra banda, Pastor ha afirmat que l’oposició política del municipi només el pot titllar d’afavorir als veïns i veïnes del municipi. “No criminalitzo a ningú”, ha dit l’alcalde en declaracions a BDN Televisió després d’afegir que la decisió de no cedir l’equipament en concret s’ha pres per dotar-lo d’un servei “d’aprofitament pel barri”.

L’alcalde també ha assegurat que Badalona “ja té centres d’acollida” destinats a acollir aquests menors. Pastor, però, no ha volgut posicionar-se sobre si el municipi pot rebre més menas. “És responsabilitat de la Generalitat”, ha afirmat. El socialista ha aprofitat per criticar també al Govern per no mostrar interès en altres àmbits del municipi. “Espero que, igual que la Generalitat es disposa a obrir aquests centres, també ho faci a l’hora d’obrir les ajudes econòmiques que reclamem els ajuntaments o a posar mes Mossos a les zones on els reclamem“, ha etzibat.

Situació coneguda de primera mà

Pastor ha emfatitzat en què ell coneix perfectament el barri del Remei. “Jo sé el que hi ha allí, de primera mà”, ha dit abans, però, d’afirmar que no es pot estigmatitzar “cap barri ni cap col·lectiu”. Des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies afirmen a El Món que treballen amb molta cura a l’hora de decidir la localització dels centres de menors. Fonts del departament també asseguren que des del Govern tenen la voluntat per aconseguir la màxima col·laboració i diàleg amb les administracions locals i les entitats. “Tenim una obligació per llei i també la voluntat política de vetllar per aquests menors”, diuen fonts de la conselleria.

D’acord amb el conseller, l’estratègia del Govern consisteix a anar eliminant els centres més grans en favor de centres més petits per potenciar el procés “d’autonomia i emancipació” d’aquests menors. De moment, l’alcalde de Badalona assegura que el centre destinat als menas “se’l porten a un altre lloc” i ha defensat que no està fent política en la línia d’Albiol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa