El Guàrdia Civil que es va inventar la bandera d’Òmnium al Suprem demanda l’entitat

El sergent reclama 10.000 euros per haver difós el seu testimoni

Hi ha coses que només passen a la realitat. Concretament, a la realitat espanyola. Aquest és el cas del sergent de la Guàrdia Civil amb TIP-35979-V que en la seva testifical de 19 de març en la causa contra el procés, al Tribunal Suprem, va assegurar haver vist “banderes d’Òmnium”, que no existeixen. Ara el Guàrdia Civil ha demandat Òmnium per un atemptar a la seva imatge i en reclama 10.000 euros. Òmnium ha contestat avui mateix mostrant la plena oposició.

 

Concretament, el sergent va testificar que havia vist “banderas de Òmnium Cultural… una bandera de color verde, lleva alguna raya, con un palo”,  durant les protestes pels escorcolls ordenats perl Jutjat 13 de Barcelona el 20 de setembre de 2017. Un fet impossible perquè no existeix una bandera verda d’Òmnium Cultural ni existia tampoc aquell 20 de setembre a la via Laietana de Barcelona.Òmnium va recollir el tall de veu amb la seva declaració per mostrar a través de les xarxes la falsetat de les acusacions. Només la veu perquè per ordre de la Sala Penal que presidia Manuel Marchena, els testimonis podien acollir-se a què no es veièssin per pantalla ni es donés cap detall d’identificació personal.

 

 

El sergent no s’ho va pensar i va presentar una demanda civil de protecció a la pròpia imatge. Una reclamació de 10.000 euros a l’entitat que es tramita al Jutjat de Primera Instància número 57 de Barcelona. La demanda argumenta que vam fer servir la seva veu per lucrar-nos. En la resposta a la demanda, a la que ha tingut accés El Món, Òmnium replica que com altres intervencions del judici es va fer un vídeo per difondre a xarxes en un acte més de llibertat d'expressió.

 

 

“El vídeo recollia precisament la literalitat del que havia passat a la sala en el transcurs de la vista i eren les pròpies expressions del testimoni manifestament imprecises pels assistents en el judici que van provocar somriures i rialles de sorpresa dins de la pròpia sala segons consta en la pròpia gravació”, argüeix l’advocat de l’entitat Benet Salellas. “En aquest sentit Òmnium Cultural es va limitar a informar de l’ambient generat per aquestes declaracions, traslladant-les en un format reduït apte per a circular per les xarxes socials i confrontant els elements certs amb els incerts de les manifestacions realitzades pel testimoni”, adverteix la resposta a la demanda.

 

 

Comentaris (16)
Pigdemonte Fa 5 mesos
La república no existe, IDIOTAS
Chistorra Fa 5 mesos
Viva la Guardia Civil
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
No val la pena ni parlar-ne; ja sabem de què va.
Tantal Fa 5 mesos
Si la benemerita, no cometes perjuri i quedes, no sols com a gili..lles sino com a mentiders, a hores d'ara no anirien demandant a ningu a l'espera de que per haver comes fals jurament, ara pugui acabar donant explicacions davant un jutge imparcial. Es a dir, davant un jutge no nyordo.
Lisa Fa 5 mesos
Quan creus que jo has vist i sentit tot, surt un imbècil i et sorprèn...si això hagués estat al revés, sortiria a tots els canals de Caspanya i fotrien un bombo que sería massa..ara el que passa aquí a Catalunya, aquí es queda i aquest garrulo vol treure profit de tenir un coheficient intel-lectual més baix que el meu gos...
Català a Mallorca Fa 5 mesos
Les substàncies estupefaents ja ho fan això de crear al•lucinacions...
ganxó Fa 5 mesos
Quan no ni ha, no en pot rajar. Aixó es el que tenen a la Ñ i nosaltres haver d' aguantar
Albert Berrio Fa 5 mesos
Ells utilizen tots els mitjans per liquidar-nos i nosaltres estem paralitzats barallant-nos entre nosaltres. Ens hem de rearmar: nova estratègia, nous líders i noves eines d'acció política.
Àngel Drach Fa 5 mesos
Incleíble!!!. Monarquia bananera!
Aquest és el nivell. Fa 5 mesos
Qui vol tenir tractes amb gent d'aquesta mena?
Garrulo Perfecte Sempre Fa 5 mesos
Molt bo, voler cobrar per mentir i fer el ridícul. Quin nivell que tenen alguns espanyolitos !!!
Sometent Fa 5 mesos
Ja, però segur que cobra....
Claravalls Fa 5 mesos
Fora guarres inzivils i policies nazionaes.Sou una colla d'assassins i criminals.Fora de Catalunya porcs,miserables...marxeu al vostre país a hostiar als vostres avis i nens miserables rates franquistes.Assassins, borratxos fora de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
El de sempre Fa 5 mesos
Doncs , ja que vol cobrar , feu -ho ben fet : feu públics el seu nom , cognoms , adreça electrònica , .... etc.
Josep M. Fa 5 mesos
No cal, necessita un compàs per escriure la O,
Paco Fa 5 mesos
La realitat sempre és més surrealista que qualsevol invenció....tela
Maria Fa 5 mesos
Piolins guarra civil
el verdugo del Cid Fa 5 mesos
Apa, inútil, fes més denúncies, fes, que així les inscripcions de l'11-S arribaran fins a la galàxia d'Andròmeda XDDDD
Ferran Fa 5 mesos
Es la guardia incivil