El Grup de Detencions Arbitràries demana la llibertat "immediata" de Forn, Romeva, Rull i Bassa

​Els experts de les Nacions Unides conclouen que la privació de llibertat és "arbitrària" i ordena que s'investigui la "violació de drets"

El Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU considera que la presó preventiva de Quim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa és "arbitrària", seguint el mateix criteri expressat en el cas de Junqueras, Sánchez i Cuixart. Segons recull una opinió a la qual ha tingut accés l'ACN, el grup demana al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per remeiar la situació dels presos "sense dilació", deixant-los en llibertat "immediatament". A més, també sol·licita que se'ls concedeixi el dret "efectiu" a una indemnització i altres tipus de reparació i s'adoptin les mesures pertinents "contra els responsables de la violació dels seus drets".

 
 

Comentaris (10)
Lo que queda claro es que para este grupo de la ONU .... Fa 7 mesos
..... Cataluña es una provincia. Del documento emitido: "10. El 27 de octubre de 2017, el Parlamento de Cataluña votó y aprobó una declaración unilateral de independencia. Ese mismo dia, el Gobiemo de Espafia invocó el artfculo 155 de la Constitución, suspendió al Gobierno provincial y convocó a nuevas elecciones."
Massa Fa 7 mesos
On és l'arbitre del nostre litigi? O no n'hi ha o està comprat. Ho dic pq tantes accions arbitràries i impunes mereixen buscar més al fons de l'orígen.
Lluis Fa 7 mesos
Espanya país podrit dictador mafiós lladre franquista borbònic
No-Lluis Fa 7 mesos
Catalunya regió podrida dictadora mafiosa lladre franquista borbònica sardanista i castellera.
I això, a la mena d'especímens trencalòs que coneixem, com els afecta? Fa 7 mesos
La seva diarrea mental d'inquisidors extemporanis, no els deixa veure més enllà de la seva pròpia viscositat putrefacta i rastrera, àvida de prebendes i més corcada que el sistema de negada regeneració que volen sostenir.
El mon es una gabia, on no et pots escapar........ Fa 7 mesos
Els que ara aplicant una "justicia-venjança" franquista, acabaran en el banc dels acusats, de algun tribunal internacional, això amb molta sort, estan jugant amb foc, i la xuleria prepotent de dir, " Si ellos tienen ONU, nosotros tenemos dos", no te cabuda a Europa democràtica......de moment demostren que si tenen dos, però per cervell.......
Pantalla pasada Fa 7 mesos
Nada que decir.
Norman Bates Fa 7 mesos
La monarquia bananera anomenada "España" s'ho passarà pel forro.
Ferran Fa 7 mesos
La estúpida Ñ volverá a hacerse la loca y despreciar todo lo que no sea mirarse el ombligo
UN Fa 7 mesos
En l’aplicació de l’article 21 d’aquí: https://www.un.org/es/universal-declaration-human-rights/ La voluntat del poble és la base de l’autoritat del poder públic (Art.21.3) L’administració de l’Estat no té drets conferits per a obviar el que diu l’article 30 del mateix lloc i el sol fet d’aplicar presó (encara que preventiva) a persones que no han estat jutjades, ja és una violació.
Ramon Fa 7 mesos
És escandalós i una vergonya nacional, que el país català sencer no es posés en vaga general només coneguda la detenció dels Jordis. Després Ce Ce O O en convocarà per autèntiques xorrades, les podrà imposar amb violències impunes i pobre del mitjà que no n'informi des de la propaganda de la burocràcia sindical sucursalista subvencionada.