El Grup de Detencions Arbitràries demana la llibertat "immediata" de Forn, Romeva, Rull i Bassa

​Els experts de les Nacions Unides conclouen que la privació de llibertat és "arbitrària" i ordena que s'investigui la "violació de drets"

El Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU considera que la presó preventiva de Quim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa és "arbitrària", seguint el mateix criteri expressat en el cas de Junqueras, Sánchez i Cuixart. Segons recull una opinió a la qual ha tingut accés l'ACN, el grup demana al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per remeiar la situació dels presos "sense dilació", deixant-los en llibertat "immediatament". A més, també sol·licita que se'ls concedeixi el dret "efectiu" a una indemnització i altres tipus de reparació i s'adoptin les mesures pertinents "contra els responsables de la violació dels seus drets".

 
 

Comentaris (10)
Lo que queda claro es que para este grupo de la ONU .... Fa 15 dies
..... Cataluña es una provincia. Del documento emitido: "10. El 27 de octubre de 2017, el Parlamento de Cataluña votó y aprobó una declaración unilateral de independencia. Ese mismo dia, el Gobiemo de Espafia invocó el artfculo 155 de la Constitución, suspendió al Gobierno provincial y convocó a nuevas elecciones."
Massa Fa 15 dies
On és l'arbitre del nostre litigi? O no n'hi ha o està comprat. Ho dic pq tantes accions arbitràries i impunes mereixen buscar més al fons de l'orígen.
Lluis Fa 15 dies
Espanya país podrit dictador mafiós lladre franquista borbònic
No-Lluis Fa 15 dies
Catalunya regió podrida dictadora mafiosa lladre franquista borbònica sardanista i castellera.
I això, a la mena d'especímens trencalòs que coneixem, com els afecta? Fa 15 dies
La seva diarrea mental d'inquisidors extemporanis, no els deixa veure més enllà de la seva pròpia viscositat putrefacta i rastrera, àvida de prebendes i més corcada que el sistema de negada regeneració que volen sostenir.
El mon es una gabia, on no et pots escapar........ Fa 15 dies
Els que ara aplicant una "justicia-venjança" franquista, acabaran en el banc dels acusats, de algun tribunal internacional, això amb molta sort, estan jugant amb foc, i la xuleria prepotent de dir, " Si ellos tienen ONU, nosotros tenemos dos", no te cabuda a Europa democràtica......de moment demostren que si tenen dos, però per cervell.......
Pantalla pasada Fa 15 dies
Nada que decir.
Norman Bates Fa 15 dies
La monarquia bananera anomenada "España" s'ho passarà pel forro.
Ferran Fa 15 dies
La estúpida Ñ volverá a hacerse la loca y despreciar todo lo que no sea mirarse el ombligo
UN Fa 15 dies
En l’aplicació de l’article 21 d’aquí: https://www.un.org/es/universal-declaration-human-rights/ La voluntat del poble és la base de l’autoritat del poder públic (Art.21.3) L’administració de l’Estat no té drets conferits per a obviar el que diu l’article 30 del mateix lloc i el sol fet d’aplicar presó (encara que preventiva) a persones que no han estat jutjades, ja és una violació.
Ramon Fa 15 dies
És escandalós i una vergonya nacional, que el país català sencer no es posés en vaga general només coneguda la detenció dels Jordis. Després Ce Ce O O en convocarà per autèntiques xorrades, les podrà imposar amb violències impunes i pobre del mitjà que no n'informi des de la propaganda de la burocràcia sindical sucursalista subvencionada.