El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El grau de participació a l’1-O, la principal discrepància entre els comuns
  • CA

 

Fins a quin punt, en quin grau de profunditat, han de participar els comuns a l’1-O? És en el que difereixen els tres documents que la coordinadora nacional de Catalunya en Comú debat aquest dissabte al matí al Centre Cívic Sant Pere de Terrassa. Així, tots ells tenen en comú que el referèndum que vol fer el Govern a la tardor no és la proposta dels comuns per a Catalunya.

 

El primer dels textos proposa que, malgrat això, els de Xavier Domènech i Ada Colau s’hi impliquin en un format que fonts dels comuns han qualificat de “participació crítica”. El segon, en canvi, emmarca l’1-O una estratègia electoral de JxSí i la CUP i per tant rebutja absolutament participar-hi. El tercer, que ha presentat l’executiva, segons les mateixes fonts, és una opció de “consens” que defensa l’1-O com una mobilització. A la reunió d’aquest dissabte s’han demanat 75 torns de paraula per deliberar sobre els textos, que s’haurien de votar al voltant de dos quarts de 3 de la tarda.

Les mateixes fonts no descarten que es pugui acabar retirant un dels documents, o dos, de manera que només hi hagi finalment una votació sobre un document consensuat. Al voltant de la 1 del migdia, de les 75 aportacions sol·licitades, havien fet ús de paraula una quarantena de persones. 

 

Altres fonts presents a la reunió han rebutjar identificar els textos de més a menys independentista. A la reunió de la coordinadora aquest dissabte a Terrassa hi participen un centenar de persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa