El Govern suprimirà l'impost de successions abans de les municipals

Duran reclama acabar a les municipals amb el "sectarisme" que ha suposat l'hegemonia del tripartit al món local

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha confirmat durant una trobada amb candidats municipals de la seva formació, que la Generalitat suprimirà l'impost de successions abans de les eleccions municipals del 22 de maig. La mesura tindrà efecte retroactiu a data d'1 de gener del 2011.

El passat mes de febrer, CIU, juntament amb el PPC i SI, ja van rebutjar amb els seus vots una moció dels partits d'esquerres en la qual demanaven que no es pogués portar al Parlament cap projecte de modificació d'un impost que, segons els seus càlculs, aportarà l'any 2011 uns 400 milions d'euros als comptes de la Generalitat.

Per altra banda, Duran i Lleida, ha afirmat que les pròximes eleccions municipals han de servir per posar punt i final a la "letal" hegemonia del tripartit en el món municipal. Una hegemonia que, segons Duran i Lleida, s'ha traduït en un "sectarisme" intolerable en funció del "color polític de cada ajuntament".

Duran i Lleida també ha afirmat que la "millor herència política' que pot deixar Zapatero si plega és una nova llei de finançament local que millori 'les precàries finances municipals". El líder d'UDC ha fet una crida a "gastar prioritzant" perquè "és molt fàcil gastar i no pagar com denuncia que ha fet el tripartit els últims set anys endeutant "perillosament" els ajuntaments.

 
 

Comentaris