El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern retallarà un 20% el pressupost d’Exteriors
  • CA

La Generalitat ha decidit posposar l’obertura de la seva “ambaixada” a Mèxic i retallarà prop d’un 20% el pressupost de l’àrea d’Acció Exteriors i Cooperació.

Així ho ha avançat el secretari del Govern, Germà Gordó, qui ha indicat que amb el nou Govern “la diplomàcia catalana passarà a ser bàsicament econòmica”. Per a això, la Generalitat tindrà el suport de la xarxa de 35 oficines d’ACC1O, que depenen de la Conselleria d’Empresa i que estan repartides arreu del món.

Així, si amb l’anterior Govern les “ambaixades” tenien una funció més política, ara l’economia en serà l'”eix vertebrador” no, només d’aquestes delegacions, sinó de tota la política exterior de Mas i el seu equip.

De la mateixa manera que amb la resta d’àrees del Govern, l’àrea d’Exteriors i Cooperació patirà una retallada pressupostària, que segons ha avançat Gordó rondarà el 20%, i que també afectarà l’ajuda als països en vies de desenvolupament. Tot i així, ha garantit que totes les oficines de la Generalitat a l’estranger es mantindran, ja que el propòsit és “fer més amb menys” mitjançant una millor gestió dels recursos públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa