El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern rellevarà Apel·les Carod-Rovira pel cònsol honorari de Lituània a Barcelona
  • CA

El Govern acordarà en la reunió d’aquest dimarts el cessament d’Apel·les Carod-Rovira com a delegat del Govern a París. Després del nomenament de Senén Florensa com a secretari d’Afers Exteriors, l’executiu d’Artur Mas posarà al capdavant de l’oficina de París a Miquel Vila Regard.

El nou delegat a París ha treballat com a editor de revistes del sector turístic i combina la tasca diplomàtica com a cònsol honorari amb la presidència de l’Associació de Premsa Professional (APP), una organització que recentment ha canviat el nom pel de ‘Coneqtia’. L’associació ofereix serveis d’assessorament i informació als seus socis, que són majoritàriament editorials i publicacions dirigides a professionals.

Amb el cessament del Consell Executiu, Apel·les Carod-Rovira culminarà una etapa de gairebé tres anys al capdavant d’una delegació on hi treballen una trentena de persones de les diferents agències públiques com ACC1Ó, l’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’Institut d’Indústries Culturals (ICIC) o l’Institut Ramon Llull (IRL).

Apel·les Carod va ser nomenat delegat de París a finals del juliol del 2008 amb la missió de coordinar la representació catalana ja existent a França i emprendre l’activitat diplomàtica en virtut de les competències en acció exterior que va atorgar l’Estatut al Govern de la Generalitat.

El nomenament va ser criticat per l’oposició per la seva condició de germà del llavors vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Abans d’assumir la responsabilitat a París, Apel·les Carod-Rovira ja havia ocupat alguns càrrecs en el govern Pasqual Margall, exercint de secretari de Coordinació Interdepartamental, i posteriorment va assumir la secretaria del Consell Tècnic de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa