El Govern regula les "mares de dia"

Les llars de criança són un servei de conciliació familiar exercit per un professional en el seu habitatge

 

El Govern ha iniciat aquest dimarts els tràmits per a l'elaboració d'un nou decret que regularà els serveis de criança a la llar per a la petita infància -el que es coneix com a "mares de dia"-. Així ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, qui ha explicat que es tracta d'un servei de conciliació familiar per hores i flexible que exerceix un professional en el seu propi habitatge on té cura d'infants d'entre 0 i 3 anys, i ha dit que "regular aquests serveis proporcionarà un paraigua legal als treballadors que s'hi dediquen així com seguretat als pares i als nens". 

El decret estableix que el nombre d'infants per llar de criança haurà de ser de màxim 4, tot i que en casos excepcionals es podrà acollir un total de 5 infants, sempre que s'obstingui l'autorització expressa de la Direcció General de Famílies. Els professionals que en tindran cura hauran de tenir com a mínim un grau o un cicle de formació professional superior en educació infantil, acreditar una experiència mínima de dos anys en la cura d'infants i el carnet de manipulació d'aliments.

 

 

Alhora, caldrà que aquests professionals tinguin una assegurança de risc, així com oferir un projecte pedagògic, que es pot basar en el joc i estar recolzat en corrents pedagògics diversos. Finalment, les persones que vulguin convertir el seu habitatge en una Llar de criança s'hauran d'inscriure en un registre del Departament de Treball, per tal que aquest en pugui fer el seguiment necessari i les inspeccions periòdiques que es determinin. 

Pel que fa a les instal·lacions, el decret exigeix que la llar tingui un mínim de 70 metres quadrats amb dues habitacions, així com uns requisits de necessitat, confort i seguretat mínims que es concreten en protecció contra incendis, calefacció, il·luminació i ventilació de la llar, zones diferenciades per al descans, la higiene i els jocs dels menors o accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, entre d'altres. 

 

Comentaris