El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern redueix un 14% les estructures dels departaments
  • CA

En la línia d’aprimament de l’administració de la Generalitat que ha iniciat el president de la Generalitat, Artur Mas, des de l’inici de la legislatura, avui el consell de govern ha aprovat una reducció de gairebé el 14% en les estructures de tots els departaments per sota del nivell de les direccions generals. Concretament, aquesta nova fase suposa la disminució de 270 estructures, que passen de 1.961 a 1.691.

D’altra banda, l’executiu també ha aprovat un Pla de racionalització normativa que comporta la derogació de 246 disposicions. De fet, abans d’aquest decret, alguns departaments ja havien preparat els seus decrets per eliminar ordres i decrets antics, superats o superflus. Aquests dos plans van en la línia de l’aprimament i l’agilitat que defensa el Govern per a l’administració.

En roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha advertit que aquesta reducció no significa un acomiadament impossible de funcionaris sinó “un canvi en l’organització” i ha assegurat que això representarà un “estalvi operatiu significatiu” que no ha pogut quantificar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa