El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern recorre al TS i al TC l’amenaça de l’Estat de retirar el FLA
  • CA

 

El Govern es defensa davant l’amenaça de l’Estat de retirar el Fons de Liquidat Autonòmica (FLA) a Catalunya si no envia certificats setmanals on s’acrediti que no s’ha fet cap despesa relativa al referèndum de l’1-O. El Govern ha acordat aquest matí donar resposta a aquest acord que va prendre el govern espanyol la setmana passada i presentarà un doble recurs davant del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional com a primer pas per acudir a totes les instàncies internacionals. Així ho ha anunciat aquest migdia el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts.

A més, l’Executiu ha reiterat el seu compromís amb “prioritzar la protecció dels funcionaris” i insisteix que seran els membres del Govern els que assumiran “totes i cadascuna de les responsabilitats que es deriven d’aquest decret”. En aquest sentit, Junqueras ha deixat clar que el Govern es nega “rotundament” a facilitar la llista de funcionaris que reclama el govern de Rajoy

 

Així mateix, Junqueras ha apel·lat al govern de l’Estat “a no castigar els més dèbils tallant el finançament del FLA que serveix per pagar els serveis a les persones grans, les farmàcies i altres proveïdors que compleixen puntualment amb les seves obligacions”. Tot i això, ha deixat clar que el Govern es compromet a informar, “com ha fet fins ara”, de tot allò que fa referència a la seva despesa, i ha reiterat que el Govern gestiona els seus recursos “amb el màxim rigor i es compromet a fer tot el possible perquè les decisions arbitràries del govern espanyol no afectin la ciutadania”. 

“És evident que no farem un referèndum utilitzant els recursos del FLA”

 

El vicepresident del Govern també ha insistit en demanar “responsabilitat” al govern espanyol, “perquè nosaltres ja ho fem”. A més, Junqueras ha constatat que “el referèndum no té res a veure amb el FLA”, i ha argumentat que “la major part del FLA serveix per cobrir venciments del mateix FLA”. Junqueras també ha acusat el govern de Mariano Rajoy de voler perjudicar als proveïdors de la Generalitat i als ciutadans i ha assegurat que en cap cas aquests advertiments frenaran la celebració d’un referèndum d’independència: “És evident que no farem un referèndum utilitzant els recursos del FLA”.

 

Per tot això, Junqueras s’ha drigit al govern espanyol per demanar-li que, si vol interrompre el funcionament del FLA, “que ens retorni les factures corresponents perquè nosaltres sí que les volem pagar, i sí que volem actuar de forma responsable”, i ha destacat que “la reputació de totes les administracions públiques està entrecreuada i tots tenim responsabilitats amb el conjunt de la ciutadania i amb la comunitat internacional”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa