El Govern reclama la retirada d'acusacions i la llibertat dels presos polítics

Budó insta Pedro Sánchez a "realitzar una investigació exhaustiva i independent de la privació de llibertats i violació dels drets dels presos polítics"

El Govern ha reclamat aquest divendres la retirada d'acusacions i la llibertat dels presos polítics. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern durant una roda de premsa posterior a una reunió extraordinària del Consell Executiu que s'ha celebrat al matí. Ho ha fet després que fa el 27 de maig es fes pública la comunicació del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides que exigeix la llibertat "immediata" dels presos polítics. “Aquesta comunicació considera que s’han vulnerat diversos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans i del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, i demana al govern espanyol l’immediat alliberament dels presos polítics”, ha recordat la portaveu, motiu pel qual el Govern "ha considerat imprescindible que el conjunt de les consideracions fetes pel Grup de Treball es duguin a terme". Per això, l'Executiu de Quim Torra "impulsarà totes les accions legals i polítiques que siguin necessàries perquè es compleixin".

Alhora, ha instat Pedro Sánchez a "realitzar una investigació exhaustiva i independent de la privació de llibertats i violació dels drets dels presos polítics". A més, Budó ha criticat que "ens sembla surrealista que enlloc d’entomar el que diu aquest dictàmen de l'ONU surtin qüestionant els membres del grup de treball de detencions arbitràries". "Sánchez té l’obligació de donar resposta al que diu el grup de treball", ha insistit.

 
 

Comentaris