El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern presentarà un pla d’exhumacions de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura
  • CA

 

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha intercanviat aquest dijous i divendres a Sarajevo experiències sobre memòria històrica i obertura de fosses amb el vicepresident federal de Bòsnia, la ministra de Drets Humans i Refugiats i l’Institut de Persones Desaparegudes, entre d’altres. “El que estan fent a Bòsnia és fonamental, són molt conscients que la memòria s’ha de basar en la veritat”, ha destacat Romeva.

 

El Govern ja està treballant en un pla general d’exhumacions, que es presentarà abans de finals d’any i que completarà la tasca del Programa d’Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura, presentant el setembre.

La recuperació de la memòria i la identificació també de persones desaparegudes és un dels temes que a Bòsnia estan treballant en molt èmfasi”, ha destacat Romeva, que coneix bé el país perquè va ser l’ajudant principal de Colin Kaiser, representant de la UNESCO a Bòsnia i Hercegovina, entre el 1995 i el 1996, i supervisor de l’OSCE per les eleccions del 1996 i 1997. 

 

“A Catalunya estem desenvolupant projectes cada vegada més ambiciosos en aquesta línia”, ha destacat Romeva, remarcant que per això és “molt important aprendre i establir vincles de col·laboració” amb les autoritats bosnianes. Entre les noves iniciatives, el Govern va presentar el mes de setembre el Programa d’Identificació Genètica dels desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura i, segons ha pogut saber l’ACN, està enllestint un pla general d’exhumacions que es pot presentar abans de finals d’any. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa