El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern nomena Lluís Puig com a nou conseller de Cultura
  • CA

 

El director general de Cultura Popular de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig i Gordi, ha estat nomenat aquest dimarts com a nou conseller de Cultura en substitució de Santi Vila. Segons ha informat la consellera de Presidència, Neus Munté, Puig i Gordi assumirà el càrrec dimecres.

 

Puig té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat director artístic del Mercat de Música Viva de Vic des del 2008. Des de 2001 dirigeix l’empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d’arrel tradicional i per extensió de tota la Mediterrània.

 

També ha estat director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010) i prèviament havia ocupat el càrrec de cap de l’Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Ha estat sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí).

 

Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d’Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa; Crònica i Calendari de Dansa Tradicional; Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes, Les festes a Catalunya. A més, ha produït diversos CD i DVD. És Premi Nacional de Dansa (1984).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa