El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern nomena Homs i Mundó membres de la Comissió Jurídica Assessora
  • CA

 

El Govern ha nomenat aquest dimarts els exconsellers Francesc Homs i Carles Mundó com a membres de la Comissió Jurídica Assessora. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en roda de premsa després del Consell Executiu, que ha destacat “l’ampli coneixement de l’administració pública i les institucions del país”. Artadi ha defensat el seu nomenament perquè coneixen com “funciona l’administració i les lleis” i com a advocats estan “capacitats”. “No és un premi està processat ni haver estat inhabilitats pels tribunals espanyols”, ha insistit Artadi. D’altra banda, la portaveu també ha anunciat la renovació dels actuals membres Maria Mercè Darnaculleta i Gardella i Eva Pons i Parera.

 

Homs ha tornat a l’exercici professional després d’una dilatada carrera política, durant la qual ha estat diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, i ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració pública, com la de secretari general i conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2010 i 2015. A més, va participar activament com a ponent de l’Estatut d’autonomia de Catalunya vigent, així com en el desplegament de les principals lleis institucionals bàsiques de la Generalitat de Catalunya.

 

D’altra banda, Mundó ha estat conseller de Justícia del Govern durant la XI legislatura (2016-2017) i va presidir la Comissió de Codificació del Dret Civil de Catalunya i l’Observatori del Dret Privat de Catalunya. Durant aquest període es va aprovar la Llei del Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya, sobre obligacions i contractes i es va aprovar la Llei que regula les Voluntats digitals. Entre altres fites, es va posar en funcionament el Registre de Parelles Estables de Catalunya i el Registre únic de Grups d’interès de Catalunya. També es va tancar l’antiga presó Model de Barcelona, després de 113 anys de funcionament, i es va impulsar la digitalització de l’Administració de Justícia.

 

A banda, és advocat de professió i va ser secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (2008-2010), mandat en el qual va liderar el trànsit de la televisió analògica a la digital (TDT), que va abastar més de dos milions de llars. També va ser president de l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

 

Elisabet Abad i Giralt, directora de l’Agència Catalana del Consum

 

D’altra banda, el Govern ha nomenat Elisabet Abad nova directora de l’Agència Catalana de Consum. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Compta amb el Certificat de suficiència investigadora, corresponent a l’Àrea de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de Barcelona i també té un mestratge en Dret de Catalunya (UB, EPC i Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya).

 

Pel que fa a la seva trajectòria professional, des del gener del 2013 és la directora general del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia. Prèviament havia ocupat altres càrrecs a l’Administració pública. Va ser cap de Secció i Servei de Formació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; sub-directora general de l’Escola de Policia de Catalunya del Departament d’Interior; cap de Gabinet del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme; i subdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia. També ha estat diputada al Parlament de Catalunya i senadora designada pel Parlament de Catalunya.

 

Manel Torrent Aixa, director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN)

 

El Consell de Govern també ha aprovat el nomenament de Manel Torrent com a nou director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). És enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d´Enginyers Industrials de Barcelona. Compta, també, amb l’MBA Executive Internacional especialitzat en empreses del sector energètic per l’Escola d’Organització Industrial (EOI).

 

Des del 2008 i fins a l’actualitat ha treballat a l’Agència d’Energia de Barcelona. Primer com a director de Projectes i des de l’any 2010, com a director tècnic de l’Agència, desenvolupant tasques de gestió i coordinació en matèria de promoció i desenvolupament de projectes relatius a la generació eficient, instal·lacions renovables, biomassa i eficiència energètica en tots els àmbits.

 

Des de fa més de 15 anys que compatibilitza la seva activitat professional amb la docència, sent professor en diversos màsters i postgraus en l’àmbit de l’eficiència energètica (Univ. Barcelona), també en l’àmbit de les Smartcity (La Salle) i col·laborant amb l’UPC en estudis de recursos energètics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa