El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern no defugirà el debat nuclear però sense actuar "en calent"
  • CA

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que la Generalitat abordarà l’energia nuclear i els seus perills però no actuarà “en calent” perquè el terratrèmol del Japó qüestioni la seguretat d’aquest recurs.

Homs ha recordat que el Govern ja ha anunciat que impulsarà un Pla d’Energia 2012-20, i que es plantejarà un diàleg sobretot el que faci falta, però serenament, perquè els qui defensin decidir ara que hi ha un terratrèmol al Japó seria només “ocurrent” des del punt de vista polític.

Per altra banda, el portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ha subratllat que el PSOE no ha variat la seva posició respecte a les centrals nuclears de l’Estat, ja que segueix apostant per respectar-ne la vida útil. A més, s’ha esforçat a garantir que aquestes instal·lacions compleixen tots els protocols de seguretat i que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) fa molt bé el seu treball.

Alonso ha evitat contribuir al debat sobre el futur de l’energia nuclear que s’ha reobert com a conseqüència de l’alerta que viu el Japó pels danys soferts a diverses plantes després del terratrèmol que va patir la setmana passada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa