El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern no concreta com s’adquiriran les urnes a l’espera d’estudiar els diferents “itineraris”
  • CA

 

 

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha explicat aquest migdia que el Govern ha analitzat en la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts “els itineraris per disposar de les urnes” pel referèndum de l’1 d’octubre però no ha volgut concretar quin serà el procediment concret. Tot i això, sí que ha deixat clar que l’adquisició de les urnes “serà dins de la legislació vigent”. Durant la roda de premsa de cada dimarts, el també conseller de la Presidència ha insistit que, a partir d’ara, tot el que faci el Govern en relació al referèndum ho fa el Govern en el seu conjunt, “de manera solidària”.

En aquesta línia, Turull ha insistit en argumentar que “en l’estat d’assetjament en el que vivim hem decidit que l’administració de la informació de temes tan importants la gestionarem nosaltres”, perquè “aquest Estat cada vegada va a més”. I encara ha anat més enllà i ha preguntat: “Què hem de fer d’un Estat que en comptes de ser un Estat de Dret és un Estat que tira pel dret”. “El que està en joc és la democràcia”, ha sentenciat. 

 

De fet, aquest mateix dimarts la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha reclamat al Govern que compri les urnes per al referèndum de l’1 d’octubre de manera immediata. I, en aquest sentit, Turull ha recordat que “amb la CUP el diàleg és constant i permanent”, i ha destacat que els cupaires “comparteixen el mateix que nosaltres: que l’1 d’octubre votarem”. “Això és el que ens uneix i estic segur que la CUP vol que arribi de seguida l’1 d’octubre per poder votar”, ha insistit. 

 

A més, Turull ha anunciat que en els propers dies es convocarà una reunió de l’organisme de coordinació del referèndum, a la que hi assistiran el president de la Generalitat, el vicepresident, el secretari de govern i també el secretari de la vicepresidència, així com el conseller de Justícia i el propi Turull com a conseller de la Presidència.

 

“No aturaran el referèndum”

 

En relació a les declaracions del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, qui s’ha referit a la possibilitat de forçar la convocatòria d’eleccions autonòmiques, Turull ha dit que “cada dia diuen una cosa diferent”, i ha recordat que el govern espanyol “no explica els itineraris per evitar que es faci el referèndum”. I ha afegit: “I no l’aturaran”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa