El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern mantindrà l’actual normativa d’horaris d’obertura de comerços
  • CA

La Generalitat no ampliarà el nombre de dies festius d’obertura comercial autoritzada. Ho ha fet saber el Govern aquest dimecres després que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciés aquest dimarts la seva voluntat de dur a terme “actuacions concertades” amb les comunitats autònomes per flexibilitzar els horaris comercials. El govern ha advertit que Catalunya defensarà la Llei catalana d’Horaris Comercials davant de possibles invasions competencials.

En aquest sentit, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha remarcat que la llei catalana és fruit d’un acord entre la Generalitat i el govern espanyol en el marc de la comissió mixta Estat-Generalitat i que per tant la normativa “dóna cobertura àmplia i suficient a les necessitats d’aprovisionament dels consumidors i garanteix l’equilibri entre els diferents formats comercials”.

Recasens ha posat en dubte els arguments de Zapatero, que va justificar la mesura adduint que eliminaria ‘lligams’ que ‘limiten’ la capacitat de l’economia espanyola. Segons el director general de Comerç, però, la liberalització dels horaris comercials no es traduiria en un millor ocupació ni incrementaria les vendes del comerç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa