El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern lamenta les amenaces del govern espanyol als funcionaris i crida a la “tranquil·litat”
  • CA

 

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet una crida a la tranquil·litat i a la “màxima serenitat” dels treballadors públics de cara l’1-O. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afirmat que el Govern respecta les afirmacions de tots els sindicats i col·lectius que representen treballadors públics de l’administració de la Generalitat i de l’Estat que s’han pronunciat en els darrers dies. “La voluntat d’aquest Govern és preservar al màxim el conjunt dels treballadors públics”, ha reiterat pet després afegir que els polítics assumiran les responsabilitats del que ha qualificat de “decisió política”. La consellera ha acusat el govern espanyol d’amenaçar aquest col·lectiu adreçant cartes per advertir sobre els riscos dels seus actes. 

En les últimes hores s’han posicionat sobre l’1-O diversos col·lectius que representen treballadors públics. Precisament avui dimarts el col·legi de secretaris locals i interventors de Catalunya ha manifestat a través d’un comunicat que actuaran “seguint l’esperit de la Constitució i de la normativa autonòmica”.

 

Davant d’aquesta situació, Munté ha reiterat que en cap cas el Govern vol sotmetre els treballadors públics en una situació no volguda i ha assegurat que no se situarà cap funcionari en una situació de dificultat, i menys vinculada amb la legalitat. A més, la consellera ha apuntat cap al govern espanyol acusant-lo d’amenaçar aquest col·lectiu. Una actitud que ha atribuït a la incapacitat de l’executiu de Rajoy.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa