El Govern inicia els tràmits per implantar un salari mínim català

"Allò que no fa l’Estat ho farem les institucions catalanes mitjançant l’acord", assegura Pere Aragonès

El Govern ha acordat iniciar els tràmits per implantar un salari mínim català. Així ho ha anunciat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en roda de premsa aquest dijous posterior al Consell Executiu. El que ha aprovat el Govern és encarregar l’estudi per calcular quin hauria de ser aquest salari mínim de referència, així com quina seria la seva incidència.

“L’aprovació d’un salari mínim interestatal no dona resposta a les necessitats dels treballadors de Catalunya de millorar les seves retribucions”, ha denunciat Aragonès, que ha avançat que aquest salari mínim català tindrà un impacte principalment en les dones i en els migrats. Alhora, ha lamentat que el salari mínim estatal “és uniforme per tots els territoris”.

 

En aquesta línia, el també conseller d’Economia ha recordat que el salari mínim interprofessionar del govern de l’Estat “no és un salari màxim de referència, mente que nosaltrres impulsarem un salari mínim de referència”. “Allò que no fa l’Estat ho farem les institucions catalanes mitjançant l’acord”, ha conclòs.

 

Comentaris (6)
Ramon Fa 5 mesos
Demagògia i populisme progre que, a més, Espanya ho tombarà però no per populista ni per demagògic.
PA i circ Fa 5 mesos
Que el TC suspendra al moment useful idiot per Espanya
Moto trucada Fa 5 mesos
Sabéis perfectamente que el TC os tumbará esa ley y todas las que hagáis. Después del espectáculo en el Congreso más parece que estáis viendo lo quemada que está la peña con vosotros y ahora venís a venderle otra moto trucada. ¿Qué os dicen las encuestas reales, que ERC se la va a pegar por haber hecho fraude electoral a los votantes? Yo no te compro, tronco.
FUM Fa 5 mesos
Voleu dir que el salari mínim del Pere Aragonès no és fum?
Daniel Fa 5 mesos
Brindis al Sol: ja sabeu que dirà el TC.
el mussol emprenyat Fa 5 mesos
foc d'encenalls