El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern inicia els tràmits per implantar un salari mínim català
  • CA

El Govern ha acordat iniciar els tràmits per implantar un salari mínim català. Així ho ha anunciat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en roda de premsa aquest dijous posterior al Consell Executiu. El que ha aprovat el Govern és encarregar l’estudi per calcular quin hauria de ser aquest salari mínim de referència, així com quina seria la seva incidència.

“L’aprovació d’un salari mínim interestatal no dona resposta a les necessitats dels treballadors de Catalunya de millorar les seves retribucions”, ha denunciat Aragonès, que ha avançat que aquest salari mínim català tindrà un impacte principalment en les dones i en els migrats. Alhora, ha lamentat que el salari mínim estatal “és uniforme per tots els territoris”.

En aquesta línia, el també conseller d’Economia ha recordat que el salari mínim interprofessionar del govern de l’Estat “no és un salari màxim de referència, mente que nosaltrres impulsarem un salari mínim de referència”. “Allò que no fa l’Estat ho farem les institucions catalanes mitjançant l’acord”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa