El Govern ha nomenat ja el 80% dels seus alts càrrecs

Sixte Cambra al Port de Barcelona, Pluma a Cultura, Aregio a Trànsit i Tibau a Esports, entre les noves designacions

El Govern de la Generalitat ha nomenat ja més del 80% dels seus alts càrrecs, segons ha assegurat el portaveu de l'executiu i secretari general de Presidència, Francesc Homs.  Homs ha posat en valor el curriculum de les persones escollides per ocupar les diferents responsabilitats. "Es pot comprovar que hi ha una alta professionalitat, una notable transversallitat des del punt de vista de les sensibilitats del país i que no hi ha cap mena de sectarisme", ha assegurat.

Entre els nomenaments d'aquest dimarts hi ha el del socialista Joan Pluma com a director general de Patrimoni Cultural. Sixte Cambra, com a nou president del Port de Barcelona, fet pel Departament de Territori i Sostenibilitat, o el de l'exjugador d'hoquei Ivan Tibau com a secretari general de l'Esport, adscrit a Presidència.

També s'ha confirmat el nom de Joan Aregio com a nou director del Servei Català del Trànsit. Aregio ha tingut diversos càrrecs a l'Ajuntament de Tarragona, on va ser candidat de CiU, i a la Diputació de Tarragona.  El Govern també ha nomenat Ignasi Genovès com a director general d'Atenció Ciutadana, adscrita a Presidència. El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha designat Joan Cañada com a director general d'Administració Local i la fins ara diputada de CiU Pilar Pifarré com a secretària d'Administració i Funció Pública, mentre que el d'Economia i Coneixement ha nomenat Albert Carreras com a secretari d'Economia i Finances, Lluís Jofre com a director general d'Universitats, Josep Maria Martorell com a director general de Recerca i Claudi Alsina com a secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya.

També han estat designats, en l'àmbit d'Ensenyament, Teresa Pijoan com a directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Alba Espot com a directora general d'Educació Infantil i Primària. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha nomenat Josep Enric Llevot com a secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ricard Font com a director general de Transport i Mobilitat i Josep Anton Grau com a director de l'Institut Català del Sòl.

El Departament d'Agricultura ha nomenat Miquel Molins com a director general d'Agricultura i Ramaderia, Domènec Vila com a director d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Jordi Sala com a director general de Desenvolupament Rural, Josep Escorihuela com a director general de Medi Ambient i Biodiversitat i M. Mercè Santmartí com a directora general de Pesca i Afers Marítims.

Per la seva banda, el Departament de Benestar Social i Família ha nomenat Montse Gatell com a directora de l'Institut Català de les Dones i a Montserrat Suari com a director de l'Agència Catalana de Joventut.

Finalment, la conselleria d'Empresa i Ocupació ha nomenat Ramon Bonastre com a director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Joan Sureda com a director general d'Indústria, M. Luz Bataller com a director general de la Inspecció de Treball i Josep Canós com a director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial.

 
 

Comentaris