El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern flexibilitza el límit de 80 km/h
  • CA

El govern de la Generalitat ha complert una de les seves promeses electorals, la de revisar l’actual límit de velocitat de 80 km/h als principals accessos a la ciutat de Barcelona. Així ho ha avançat avui el departament de Territori i Sostenibilitat, el titular del qual és Lluís Recoder, que ha assegurat que la velocitat variable és molt més eficaç que el límit dels 80.  Per tant, la velocitat serà, un cop la mesura entri en vigor, variable i el límit màxim dependrà de criteris mediambientals, de la situació de congestió i de la seguretat viària.

No obstant això, el conseller no s’ha volgut pronunciar sobre la futura velocitat màxima als accessos de Barcelona i ha remès els periodistes al SCT, que és l’organisme a qui toca prendre la decisió. L’anunci definitiu el farà el Departament d’Interior en una roda de premsa prevista per a aquest dilluns.

En aquest sentit, Assumpta Ferran, directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, ha ratificat les paraules de Recoder i ha assegurat que ampliar el límit de velocitat no suposarà un empitjorament qualitatiu de l’aire. Ferran assegura que tenen marge de maniobra ja que, ha dit, el compliment de les 73 mesures del pla és només del 44%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa