El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern fa una crida a la “calma”
  • CA

 

Diferents membrs del Govern de Quim Torra han demanat calma després dels incidents violents que s’han produït aquest dilluns després de la manifestació de l’1 d’octubre. La consellera de Cultura, Laura Borràs, s’ha dirigit a través de Twitter a “tothom que és al carrer” perquè “tingui clar que no podem caure en provocacions”. Borràs ha afirmat que “ens volen violents i no ho som”. La consellera ha insistit: “Que no podem donar-los una imatge que no es correspon amb la realitat cívica, pacífica i democràtica del poble català. Si us plau, clama!” 

 

De la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reivindciat que l’independentisme és “un moviment legítim, democràtic i pacífic”. Per Chacón, “aquesta és la nostra força, la més conduntent”, ha dit en una piulada a Twitter.

 

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, s’ha manfiestat també en contra de la violència. “No tocava”, ha dit en un missatge a Twitter. “Commemorar l’1 d’octubre no és violència. Construir la República és treballar per un país democràtic, cívic, pacífic, igualitari, just socialment, antiracista, antihomofòbic. Un país de respecte”.

 

Des de l’exili, Carles Puigdemont també ha fet referència a l’episodi de violència que s’ha viscut aquest dilluns: “Si van encaputxats no són de l’1O. Si usen la violència no són de l’1O. El vam fer a cara descoberta i de forma pacífica. D’aquesta manera vam vèncer, fa un any, un estat autoritari. Qui té interès que s’infiltri la violència perdedora allà on hem resistit amb una pau vencedora?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa