El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern fa l’ofrena al Fossar entre crits de “traïdors”
  • CA

Actes de la Diada inaugurats i no amb gaire lluiment.  Aquest vespre s’ha celebrat l’homenatge del president Quim Torra i tot el Govern als caiguts enterrats al Fossar de les Moreres. Una ofrena que ha quedat grisa i enterbolidt. Crits i pancartes de “traïdors” per part del grup independentista minoritari Directe 68, liderat per David Raventós,han reblat l’ambient rúfol d’una pluja persistent de tardor.

IMG 6914

Les pancartes al Fossar de retrets al Govern Jordi Borràs

Una guàrdia d’honor dels Mossos ha cobert institucionalment una ofrena breu i funcional als peus de la flama del Fossar. Torra ha arribat un escamot de la Coronel·la li ha fet els actes d’honor. Tot el Govern en ple, amb secretari inclòs, han dipositat una corona de flors a la base del peveter. Rere la columna de la flama, un grup ha descobert una pancarta vistosa amb la llegenda “Polítics traïdors, Mossos represors”.

 

A l’interior de la plaça, militants del grup Directe 68, independentistes que abonen la unilateralitat i acusen els polítics de ser agents del sistema per impedir la independència, també s’han fet notar amb una pancart i crits. En una altra pancarta s’hi llegia “Només la unitat popular fa la independència, organitzem-nos”. Una dona ha fet saber al president Torra el seu suport. “Estem amb vostè!”, ha exclamat. No hi ha hagut cap resposta.

IMG 6872

El Govern, en el moment de l’ofrena Jordi Borràs

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa