El govern espanyol tanca la porta a renegociar traspassos tancats amb el tripartit

Ortega trasllada a Chaves el malestar per les decisions de Madrid que afecten a les finances de la Generalitat

El vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha tancat la porta avui a renegociar els traspassos tancats amb el tripartit i que el Govern considera incomplerts, com el de Rodalies.

En roda de premsa després de reunir-se amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, Chaves ha assegurat que fer-ho "no tindria cap lògica" ni seria legal i perquè això suposaria "treure legitimitat als governs que els van acordar".

On sí que hi ha hagut acord és en la convocatòria de les comissions bilaterals durant el març i l'abril i la creació d'un grup de treball per abordar la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell com a pas previ a la transferència.

El govern català ha traslladat al govern espanyol el malestar per les decisions que es prenen des de Madrid i que afecten a les finances de la Generalitat i Ortega ha arrencat del vicepresident espanyol que no tornarà a passar.

I, finament, la vicepresidenta a la reunió ha mencionat a Chaves la voluntat del govern català de demanar el pacte fiscal, que el vicepresident tercer del govern espanyol ha rebut "amb un somriure als llavis", segons la representant catalana.

 
 

Comentaris