El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol tanca la porta a renegociar traspassos tancats amb el tripartit
  • CA

El vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha tancat la porta avui a renegociar els traspassos tancats amb el tripartit i que el Govern considera incomplerts, com el de Rodalies.

En roda de premsa després de reunir-se amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, Chaves ha assegurat que fer-ho “no tindria cap lògica” ni seria legal i perquè això suposaria “treure legitimitat als governs que els van acordar”.

On sí que hi ha hagut acord és en la convocatòria de les comissions bilaterals durant el març i l’abril i la creació d’un grup de treball per abordar la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell com a pas previ a la transferència.

El govern català ha traslladat al govern espanyol el malestar per les decisions que es prenen des de Madrid i que afecten a les finances de la Generalitat i Ortega ha arrencat del vicepresident espanyol que no tornarà a passar.

I, finament, la vicepresidenta a la reunió ha mencionat a Chaves la voluntat del govern català de demanar el pacte fiscal, que el vicepresident tercer del govern espanyol ha rebut “amb un somriure als llavis”, segons la representant catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa