El govern espanyol reclama a la Generalitat reduir la despesa sanitària

L'executiu espanyol demana un document abans del 15 de setembre amb mesures

El govern espanyol ha reclamat a la Generalitat que elabori un pla per reduir la despesa sanitària i farmacèutica. En una carta que ha avançat 'La Vanguardia' i a la qual ha tingut accés l'ACN, el govern espanyol justifica la demanda en el fet que Catalunya no hagi complert la taxa de referència establerta per la Comissió Delegada del Govern d'Afers Econòmics els anys 2017 i 2018, que se situava en el 2,1% i el 2,4%, respectivament. El document reclama als departament d'Economia i Salut que abans del 15 de setembre entreguin un informe que analitzi la situació i detalli mesures específiques per reduir la despesa.

Pel que fa a la despesa en productes sanitaris, el govern espanyol mostra un "especial interès" en les exopròtesis –les que substitueixen un membre- i les endopròtesis –les que substitueixen una articulació-, així com altres productes amb un "alt cost". La carta apunta que, a banda del 2017 i 2018, Catalunya ja va superar les taxes de referència establertes l'any 2016 i que, per aquest motiu, cal aplicar "mesures i propostes de millora" per reduir la despesa en medicaments i productes sanitaris.

 
 

Comentaris (12)
Espanya és això Fa 5 mesos
T'agrada ser el que més paga i el que menys rep? Corre a penjar la rojigualda al balcó, que amb això seguiràs tenint una atenció sanitària deficient mentre a Madrid presumeixen de carregar-se la sanitat catalana. Per cert, ja triga el troll que dirà que ens ho gastem tot en procés i ambaixades.
Perot Fa 5 mesos
Que no ens robin tant com fan i ens sobraran diners per salut, per infraestructures, ensenyament, cultura, etcètera.
Els nostres polítics. Fa 5 mesos
El més trist és que els INEPTES polítics catalans que gestionen la Generalitat abaixaran el cap i obeïran sense dubtar. En primer lloc per què són ineptes i covards i, en segon lloc, perquè són gent que degut al seu nivell econòmic ni han d'anar a la Seguretat Social. Tots aquests politiquets catalans (Aragonès, Torrent, Torra, Artadi, ....) que , en teoria han de lluitar pel nostre benestar, tenen mútues privades caríssimes i viuen com reis. Per tant no és un tema que els afecti
Un de pas Fa 5 mesos
Això fa tuf de imposició autonomista - Colonialista... Ja està bé d'exigir el que no donen. Marxem ja!! Salut i republica aquí I a Ñ
bornis Fa 5 mesos
On son los Colaus para indignarse y denunciar el gobierno neoliberal de PPsoE. Despres vendra facha albiach a decirnos que son dos forsas progresistas. Quina tropa de franquistas.
Daniel_Andreuenc Fa 5 mesos
Que redueixin despesa sanitaria a Espanya amb tots els Borbons, que no deixen de ser uns tarats mentals.
Daniel_Andreuenc Fa 5 mesos
Això també afecta als unionistes, peri ja buscaran una excusa. Es de vergonya. Espanya es una merda, una grandissima merda.
Jomateix Fa 5 mesos
No home no...si no ens ahuguesin fotut d'osties el 1 Octubre, gastariem menys en esparadrap i aigua oxigenada. Anda ya i que reventin!!..vaig a fotrem una pastilleta
Norman Bates Fa 5 mesos
Sí l'estat Ñ deixés d'enviar inmigrants a Catalunya seria un primer pas.
el verdugo del Cid Fa 5 mesos
Molt bé, PPSOE! Es veu que encara no heu "destrozado el sistema sanitario catalán" prou bé. I ERC parla de diàleg amb aquesta gentussa en comptes de fer una autèntica "rebel·lió"? Mireu: demanen les mateixes penes per una "botifarrada" (segons ells) que per ocupar aeroports,ports i controlar fronteres! Apa, traïdors! Quin goig no veure-us el proper 11-S. Ara, per fi, començarem el camí cap a la llibertat!
Ricard Fa 5 mesos
Jajajaja, mientras vamos subvencionando a los parásitos españoles, supongo que los borregos españolistas anticatalanes que viven aquí en Catalunya estarán de acuerdo que españa nos siga robando miles de millones para enviarlos a los parásitos españoles, y que a su familia les atiendan de mi er da, eso os da gusto imbéciles
Joanmanel Fa 5 mesos
I jo exigeixo que deixen de gastar diners en l excercit, la monarquia ila guardia incivilitzada