El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol proposa prorrogar l’estat d’alarma fins al 15 de gener
  • CA

José Luis Rodríguez Zapatero havia convocat una reunió extraordinària del Consell de Ministres pel vespre, a les 7, per discutir la possibilitat d’ampliar l’estat d’alarma aprovat el dia 4, després de la crisi provocada pels controladors aeris. La decisió estava coll avall, perquè amb poc més de mitja hora ja ha transcendit que l’executiu havia decidit aprovar la pròrroga fins al dia 15 de gener, i assegurar d’aquesta manera que la situació als aeroports no es vegi alterada pel conflicte dels controladors durant les festes de Nadal.

El vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba ha donat explicacions davant els periodistes de la decisió acordada pels ministres i ha recordat que el Congrés ha de votar la decisió de l’executiu perquè sigui efectiva. En aquesta votació, el govern de Zapatero s’ha assegurat el suport de CiU, PNB i Coalició Canària. Aquestes són les formacions que de moment han confirmat el seu vot favorable.

Rubalcaba ha justificat la prórroga, que ha qualificat com “necessària” per garantir la normalitat als aeroports: “És obligació del govern garantir que el sistema d’aeroports i el control de tràfic aeri torna absolutament a la normalitat, que tot transcorri en els aeroports com just abans del dia 3”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa