El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol preveu una solució sobre l’Aquarius en “les properes hores”
  • CA

 

El govern espanyol assegura que està treballant “des del primer minut” amb la Comissió Europea i altres països europeus en la coordinació d’una “resposta comuna i solidària” a la situació de l’Aquarius. “Son negociacions intenses que requereixen discreció i que, segurament, es traduiran en una solució compartida les properes hores”, indiquen fonts de l’executiu espanyol. Així mateix, Moncloa ha assegurat que no ha canviat de posició respecte l’actuació que va tenir amb l’Aquarius al juny i que, si s’acaba produint una solució comuna europea, “és conseqüència de tot allò”. Per altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert aquest matí els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita –tots ells gestionats per l’administració catalana- per tal que pugui desembarcar el vaixell, que trasllada 141 persones rescatades a alta mar mentre feien una ruta migratòria.

 

Després de la negativa de l’Estat espanyol a rebre els ocupants de l’embarcació, Torra ha reaccionat aquest dimarts així, explicant a Twitter que ha demanat a Ports de la Generalitat “que s’aculli el vaixell Aquarius a Palamós, Vilanova o Sant Carles de la Ràpita, ports sota l’autoritat del Govern de Catalunya, per poder desembarcar les persones rescatades amb totes les garanties”. “Catalunya sempre serà terra d’acollida”, conclou Torra a la piulada.

 

També a Twitter, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat igualment la mesura, celebrant-la i assegurant que suposa que la Generalitat “manté el seu compromís” amb l’Aquarius per intentar acollir les 141 persones rescatades que hi ha a bord. “Davant l’Europa fortalesa, l’Europa casa comuna”, sentencia Aragonès.

 

Finalment, també ha estat el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, ha afirmat que “primer són les persones, primer és salvar vides”. En aquest sentit, ha reblat que els ports catalans estan “oberts a acollir les persones abord de l’Aquarius” i a fer-ho amb “drets d’asil i ciutadania”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa