El govern espanyol manté la confiança en Montoro perquè "ha fet molt bona feina"

Méndez de Vigo considera més greu el subministrament d'urnes al govern que la signatura del decret llei d'amnistia fiscal, tot i que les dues accions han estat declarades inconstitucionals

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | ACN
 

Els ministres de Mariano Rajoy tanquen files al voltant del seu company, el titular d'Hisenda i Funció Pública Cristóbal Montoro, després que el Tribunal Constitucional declarés inconstitucional la llei d'amnistia que va promulgar l'any 2012. El portaveu de l'executiu, Iñigo Méndez de Vigo, assegura que "té la confiança del govern" perquè "Montoro ha fet molt bona feina". El ministre de Cultura, Educació i Esports assegura que la declaració d'inconstitucionalitat "és per un defecte de forma" i recorda que "amb situacions excepcionals calia prendre decisions excepcionals" com la de permetre a 29.000 defraudadors fer aflorar els seus diners. Méndez de Vigo ho ha justificat amb què "la nostra economia estava a punt de ser rescatada, i vam haver de prendre decisions complicades com la d'apujar impostos, que no s'adiu amb la nostra forma de fer". 

 

 

En una conversa posterior amb periodistes, el portaveu del govern espanyol considera que no és el mateix que el Tribunal Constitucional hagi invalidat l'amnistia fiscal del ministre Montoro amb el fet que les empreses subministrin urnes al govern català per a la celebració del referèndum. En aquest sentit, el ministre portaveu, justifica que el titular d'Hisenda no hagi de dimitir per què no ha comès cap il·legalitat.

 

Comentaris