El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol impugnarà diverses resolucions del Parlament aprovades dijous
  • CA

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha anunciat aquest divendres al migdia que l’executiu de Pedro Sánchez ha decidit impugnar davant del Tribunal Constitucional vàries de les resolucions aprovades aquest dijous pel Parlament de Catalunya. En concret, recorrerà la resolució sobre desobediència institucional, la d’amnistia i la de sortida de Guàrdia Civil de Catalunya. “Quan es publiquin, donarem instruccions a l’Advocacia de l’Estat perquè estudiï el seu contingut i puguin ser impugnades”, ha dit Celaá, que ha argumentat que “són una extralimitació i un atac a la convivència entre catalans”.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la portaveu espanyola ha deixat clar que “no estem disposats a consentir cap atac a l’Estatut i a la Constitució”. “La nostra proposta sempre ha estat convivència, respecte i diàleg dins de la Constitució”, ha afegit. Alhora, ha rebutjat les declaracions del president Quim Torra “acusant l’Estat de voler criminalitzar als independentistes”.

Per això, ha demanat a Torra “que deixi clar el seu respecte a les lleis de la democràcia i als principis de l’Estat de dret, com la separació de poders”. Celaá també ha aprofitat per defensar l’actuació de la Guàrdia Civil a Catalunya aquest dilluns: “Actuant com a policia judicial a les ordres de l’Audiència Nacional, ha realitzar una feina discreta i digne de reconeixement i respecte”.

En aquesta línia, ha afirmat que “els detinguts hauran de respondre dels seus actes davant la justícia”, que “és la forma que té l’Estat de dret de preservar la seguretat de tota la ciutadania”. “La Constitució és la nostra eina comuna pel diàleg, però també per a la defensa dels nostres valors i sistema”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa